Megvan, mikorra lehet eredménye a Pegasus-botránnyal kapcsolatos vizsgálatoknak

Péterfalvi Attila november elejére jár az ügy végére.

„A vizsgálat folyamatban van”

– ezt válaszolta Péterfalvy Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a hvg.hu megkeresésére azzal kapcsolatban, hol tart az a vizsgálat, amelyet még szeptemberben indítottak a Pegasus-botrány kapcsán.

A NAIH elnök hozzátette, az üggyel kapcsolatban a vizsgálati eljárás végéig információt nem közölnek, arra a kérdésre viszont válaszolt, hogy mikorra várható a vizsgálat lezárása

szerinte “még kell legalább másfél hónap”.

Ez azt jelenti, hogy legkorábban november első hetében zárhatja le a vizsgálatot.

Ezt követően ad majd tájékoztatást az üggyel kapcsolatban.

Azt ugyanakkor Péterfalvi már most jelezte, hogy az ügy részleteinek jelentős része titkos, vagyis minősített adat, ezek pedig nem hozhatók nyilvánosságra.

A lehallgatási botránnyal kapcsolatos legfrissebb fejlemény, hogy hét elején kiderült, Németh Dánielt, a kormánypárti luxusutazások után évek óta nyomoz fotóst is megfigyelték az izraeli kémszoftverrel.

Az RTL Klub kedd este megpróbálta megkérdezni az ügy részleteiről Varga Judit igazságügyi minisztert, ám ő elmenekült a kamerák elől, majd később azt közölte, hogy az RTL fake news-gyár, és az ügyben „nemzetközi hisztériakeltés” zajlik.

(hvg.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/09/20/orban-ugy-tudja-helyes-es-eszszeru-lepes-volt-2050-ig-titkositani-a-pegasus-botrany-aktait

Valódi Hírek