Orbán úgy tudja, helyes és észszerű lépés volt 2050-ig titkosítani a Pegasus-botrány aktáit

Az azonnali kérdések órájában kérdezték a lehallgatási botrányról.

Mikor kér bocsánatot a koronavírus-járvány 30 ezer magyar halottjának hozzátartozóitól; mit szól ahhoz, hogy az MTI nem számolt be az ellenzéki előválasztásról; miért titkosították ötven évre a Pegasus-botrány kormányzati dokumentumait; illetve támogatja-e Karácsony Gergely főpolgármestert népszavazási kezdeményezését a három hónapos álláskeresési járulék meghosszabbításáról

— ezeket a kérdéseket tette fel Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője Orbán Viktornak az azonnali kérdések órájában hétfőn.

A Népszava beszámolója szerint a miniszterelnök az első kérdésre adott válaszában „ízléstelennek” nevezte, hogy „halottakat politikai célokra használnak fel”.

A második kérdéssel kapcsolatban Orbán úgy vélekedett, az, hogy a közpénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda nem számol be az országos előválasztásról „az ellenzéknek kedvez”.

Míg azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz a Nemzetbiztonsági Bizottság ülését követően 2050-ig titkosította lehallgatási ügy összes iratát, Orbán úgy vélekedett, hogy az

helyes és észszerű lépés volt.

Bővebben azonban nem beszélt a Pegasus-ügyről.

Az álláskeresési támogatást pedig szintén „ésszerűen rövidnek” nevezte, amin nem akarnak változtatni.

Tordai Bence reakciójában azt mondta, gyenge és gyáva volt Orbán viselkedése a járványban, majd gyávának nevezte az MTI-re és a Pegasus-botrányra vonatkozó válaszait is.

A párbeszédes képviselő elmondta, a három hónapos álláskeresési járulékkal szemben átlag 14 hónapba telik, amíg valaki új munkahelyet talál magának, míg alternatívaként csak a közmunka marad a számára.

Orbán Viktor erre azt válaszolta: Tordai Bence lebecsüli a közmunkát.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek