Betiltaná az abortuszt Orbánék díszvendége — a demográfiai csúcs nyitónapján beszélt erről

Sok gyerek jó, abortusz rossz.

Csütörtök délelőtt megkezdődött a negyedik Demográfiai Csúcs Budapesten. Novák Katalin közreműködése mellett hat férfi politikus beszélt arról, hogy miért nem szülnek eleget a nők.

Második felszólalóként Mike Pence, Donald Trump egykori alelnöke léphetett a színpadra. Kezdésnek bedobta a nyugati világot sújtó állítólagos válságokat, a gazdasági, egészségügyi és bizalmi problémákat. Kitért arra, hogyan veszítik el az emberek a hagyományos értékekbe és intézményekbe vetett bizalmukat és hogyan került a civilizációnk is válságba: a nukleáris családok krízise, születésszámok csökkenése, abortuszok gyakoribbá válása.

Szerinte az erős családok alkothatnak csak erős közösségeket, amikből erős nemzet válik.

Arról is beszélt, hogy a közép-kelet-európai régióban látja a bizonyítékot arra, hogy a demográfiai folyamatok visszafordíthatóak. Nem tartja véletlennek, hogy éppen ebben a régióban zajlik a konferencia is, hiszek ezek az országok nem veszik be a hanyatló nyugat elképzeléseit arról, hogy a családok feleslegesek. Elmondta, hogy ezekben az országokban látták a vasfüggöny mögött, hogy milyen az, mikor egy véleményt akarnak ránk erőszakolni a józan ész ellenére.

Pence ezután áttért az abortusz témára. Szerinte minden abortusz elmondhatatlan tragédia a nemzetek és az emberiség számára,

a legális abortusz pedig aláássa a társadalom stabilitását.

Kitérőt tett Kína irányába is, ahol először az egygyerekes családmodellt kritizálta, majd azt, hogy nem lett számon kérve rajtuk a koronavírus járvány. A gondolatot gyenge taps fogadta.

Valódi Hírek