Megkérdezték Orbántól, miből telik önfenntartó birtokra Hatvanpusztán — Elképesztően pofátlan válasszal reagált

Kiderült, Orbán a nőügyek mellett üzleti ügyekkel sem foglalkozik.

Miből telik Orbán Viktornak és az Orbán családnak egy „kacsalábon forgó kastély” építésére, egy akkora ingatlanra, aminek szinte párja sincs Magyarországon

– ezt kérdezte Szilágyi György jobbikos képviselő Orbán Viktortól az azonnali kérdések órájában a Parlamentben hétfőn.

A hvg.hu tudósítása szerint a miniszterelnök válaszában arról beszélt, többedszer próbálják őt provokálni, holott 30 éve a nyilvánosság előtt él, a vagyonnyilatkozata pontos képet ad a vagyoni helyzetéről.

„Üzleti ügyekkel nem foglalkozom, nekem ilyen ügyeim nincsenek”

– mondta Orbán, akinek elmondása szerint annyi az elvárása, hogy az üzletember fizessen adót és tartsa be a törvényeket. Ő parlamenti képviselő marad, nem megy el üzletembernek, ahogy „az a baloldalon szokás”.

A hatvanpusztai birtokkal kapcsolatban Orbán mindössze annyit mondott:

„a gyerek nem beszél bele a szülők dolgaiba”.

Azaz: ezzel feltehetően arra utalt, hogy Hatvanpusztán hivatalosan Orbán Győző, a miniszterelnök apja építkezik.

A jobbikos képviselő ezt követően visszakérdezett, Orbán Győzőnek honnan volt pénze „10 milliárdért luxusingatlant építeni”, hiszen a vállalkozásaival 11 év alatt nem keresett ennyit.

A kormányfő azonban továbbra is azzal hárított: ez provokáció, aminek nem ül fel, ahogy a „szemenszedett hazugságoknak sem.”

Mindez annak kapcsán merült fel a Parlament hétfői ülésén, hogy a HVG a birtokába került területrendezést segítő helyszínrajz alapján szeptember elején arról számolt be, Orbánék Alcsútdoboz határába egy olyan birtokot álmodtak meg, amely rendkívüli helyzetekben képes akár hetekig önfenntartóan működni.

A 13 hektáros hatvanpusztai birtokot pedig olyan kényelmi és esztétikai extrákkal akarják ellátni, mint egy húsz beállásos vendégparkoló, orangerie-ből és üvegházból álló pálmaház, portaépület, angol- vagy tájképi kert, épülő kápolna, klubház, saját tó, könyvtár.

Erről bővebben itt olvashatsz.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek