Kálmán Olga: Dobrev Klára a garancia, hogy a győzelem után leszámolunk Orbán rendszerével (+videó)

Ha az április után felálló kormány nem vágja le kíméletlenül a NER csápjait, akkor Orbánék pár hónap alatt megfojtják az új kormányt – véli a DK.

Hétfőn újraindult az ellenzéki előválasztás, Dobrev Klára és Kálmán Olga a Széll Kálmán téren adták le szavazataikat.

A budapesti 04-es számú választókerület legesélyesebb jelöltje, Kálmán Olga elmondta: rengeteg tárgyalás és egyeztetés előzte meg a mai napot. Hangsúlyozta: az az óriási tömeg, ami a téren megjelent, már önmagában bizonyítvány az Orbán-kormánynak, hozzátéve:

2022-ben el fogjuk küldeni Orbán Viktort és a rendszerét.

Az igazi feladat azonban a kormányzás lesz, és egyetlen ember van, aki nem csak győzni tud, hanem kormányozni is, ez pedig

Dobrev Klára

— hangsúlyozta. A Demokratikus Koalíció miniszterelnöke a sajtótájékoztatón elmondta:

az előválasztáson a részvételi arány már az első pár órában meghaladta a legoptimistább elképzeléseket is.

Úgy véli, ez is bizonyítéka annak, hogy az embereknek elegük van az Orbán-kormányból, és hogy

„sokan vagyunk”.

Hozzátette: 2022-ben a kormányváltás után erre a napra piros betűs ünnepként fogunk emlékezni. Hozzátette: kormányváltásra készülünk, de nem csak arra.

Az előválasztásnak ugyanis az is a tétje, hogy le fogunk-e tudni számolni Orbán rendszerével. Hozzátette: ő erre készült, és erre kérte a választópolgárok bizalmát.

Épp ezért mindenkit, aki egy nyugodt, demokratikus államot és európai életet szeretne, az jöjjön el és vegyen részt az előválasztáson, szavazzon a DK jelöltjeire.

Dobrev Klára kérdésre az előválasztás meghekkelésével kapcsolatban azt mondta: a rendszert ismeretlen terheléses támadás érte, de ahogy a vizsgálat véget ér, rögtön tájékoztatják az embereket arról, mi történt.

Az RTL kérdésére elmondta: az előválasztási részvétellel kapcsolatos részadatok kora délután és este lesznek majd.

A videót itt tudod megnézni:

.

 

Valódi Hírek