Megszólalt Vaszily Miklós: Ezért törölték a segélykérő levelet a Pesti TV oldaláról

Aktualitását vesztette Huth Gergelyék tiltakozása.

„Csütörtökön végül sikerült tisztázniuk a félreértéseket, a vélt vagy valós sérelmeket Huth Gergellyel, a PestiTV egyik alvállalkozójaként tevékenykedő, a műsorok tartalmáért felelős Gerilla Press Kft. vezetőjével és a munkatársakkal”

– mondta Vaszily Miklós, a Pesti TV-t tulajdonló Progressive Media társtulajdonosa a Media1-nek.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Pesti TV szerkesztősége nyílt levélben kért támogatást nézőitől a fennmaradásért.

„Két hete szerződés és finanszírozás nélkül, teljes bizonytalanságban készítjük a Pesti TV tartalmait. Idáig tudtunk hátrálni, mögöttünk már a szakadék tátong”

— fogalmazott a Pesti Srácok szerkesztősége nyílt levélben, amely péntek reggelre azonban váratlanul eltűnt a Pesti TV honlapjáról.

Vaszily a Media1-nek ezzel kapcsolatban elmondta,

Huthék végül megértették és elfogadták azokat Progressive Media részéről még a nyáron előre jelzett szerződéses változásokat, amelyek szeptember elsejétől léptek életbe.

A változások lényege Vaszily szerint az, hogy ezentúl az IKO Holding végzi a műsorok gyártását, az IKO-cég felel a technikai feladatokért, és Huthéknál a tartalmi, szerkesztői kompetenciák maradnak meg.

Vaszily szerint Huthék valamit félreértettek a szerződéses változások kapcsán, ez eredményezhette a nyílt levélben történő tiltakozást.

A felvetődő kérdések tisztázásával azonban a társtulajdonos elmondása szerint

a konfliktus megszűnt, így a tiltakozás aktualitását vesztette.

Arra a kérdésre, hogy megmarad-e a Pesti TV ilyen alacsony nézettség mellett 2022 után is, Vaszily azt mondta a Media1-nek, hogy biztosítottak a feltételek a tévé működéséhez, ezért jelenleg nincs napirenden a Pesti TV leállítása.

Hozzátéve, egy év múlva, a Pesti TV második születésnapján fogják újból felülvizsgálni a csatorna helyzetét. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a nézettséggel valóban vannak problémák, de állítása szerint a közelgő közéleti események kedvezhetnek a Pesti TV nézettségének és az növekedésnek indulhat.

Az elmúlt hetekben nagy átszervezések zajlanak a tévénél, ez abban is megmutatkozott, hogy — mint arról mi is beszámoltunk — két műsorvezető is távozott pár nap különbséggel a csatornától.

Emellett a közelmúltban több olyan hír is felröppent, hogy a televízió nem, vagy csak késve fizeti ki a munkatársait. Vaszily így pazarlás miatt vizsgálatot is indított a csatorna ellen.

(Media1.hu nyomán)

Valódi Hírek