Varga Judit elmagyarázta az uniós biztosnak, miért van minden rendben a melegellenes törvénnyel

Megírta a kötelezettségszegési eljárásról szóló levelét.

„Levél elküldve, érvek kifejtve. Most már a Bizottságnál pattog a labda” – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon.

Mint ismert, a Fidesz által „gyermekvédelminek” nevezett, valójában a melegeket a pedofilokkal összemosó törvény elfogadása után az Európai Bizottság július 15-én hivatalos felszólítást küldött a kormánynak, ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva Magyarországgal szemben.

„Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba” – értelmezte Varga a kötelezettségszegési eljárást.

Mint írja, a Thierry Breton uniós biztosnak szerdán határidőre megküldött válaszlevelében részletesen kifejtette a magyar kormány álláspontját a „gyermekvédelmi törvény” miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a Bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi, valamint szakmai tévedésekről.

„Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit:

mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja. (…)

Továbbra is biztosítjuk, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon sze*uális felvilágosítást, vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal.

Felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak kizárólag pedagógus jelentétében. (…)

Visszautasítjuk, hogy a törvény célja a kirekesztés, vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne, a törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól”

– írta Varga Judit.

Valódi Hírek