FRISS: Megszólalt a fideszes polgármester, akiből néhány év alatt lett bakonyi földesúr

Azt állítja, nincs mit titkolnia.

„Sem a kerületben, sem máshol nem volt titok a családunk több évtizedre visszanyúló bakonybéli kötődése, ami minden egyes vagyonnyilatkozatomban egyértelműen szerepel és nyomon követhető. A vagyonnyilatkozatomat mindig a szabályoknak megfelelően benyújtottam – ahogy a sajtó is megírta – teljes részletességgel, mindenre kiterjedően, akár 12 oldalas bevallás formájában,

hiszen nincsen mit titkolnom”

– nyilatkozta Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A Belváros-Lipótváros polgármesteréről hétfő reggel a 24.hu írta meg, hogy az elmúlt években megduplázta földbirtokait Bakonyban. Vagyonbevallása szerint ugyanis mára közel 60 hektárnyi területet birtokol összesen a térségben.

A 12 oldalas vagyonnyilatkozata szerint Szentgyörgyvölgyi földek és ingatlanok mellett értékpapírban és takarékbetétben is nagy vagyont halmozott fel. A 24.hu összehasonlítása szerint viszont közel 30 hektár föld pénzügyi fedezetét nem találni a vagyonnyilatkozataiban.

A cikk hétfői megjelenése után a Momentum bejelentést tettek a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságnál. Az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselői pedig bejelentették, az összellenzéki, Tiéd a Belváros-frakció nevében kezdeményezik a polgármester vagyonnyilatkozatának vizsgálatát.

Szentgyörgyvölgyi a kormányközeli Magyar Nemzetnek azt is hozzátette, szerinte a Belvárost eddig sikerült távol tartani a politikai csatározásoktól, és most az ellenzék fel akarja dúlni a nyugalmukat.

„Bele akar rángatni minket a nyilvánvalóan érdektelen és sikertelen előválasztási kampányába. Ezért támadnak engem. A jelenlegi helyzetben nem előválasztási kampányra, hanem nyugalomra és kiegyensúlyozott városüzemeltetésre van szüksége a kerületnek” – vélekedett a fideszes polgármester.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek