Itt vannak az adatok: Több mint egy évet repült Szijjártó Péter a „nem kormánygépekkel” 2018 óta

A számok nem hazudnak.

Több mint egy évet repült Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a „nem kormánygépekkel” 2018 óta – közölte Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán kedd reggel megosztott bejegyzésben.

A képviselő a Külügyminisztériumtól kérte ki Szijjártó nem menetrend szerinti járatokkal bonyolított repülőútjainak listáját, ebből derült ki, hogy a miniszter

2018 májusa óta 384 napot repült a Magyar Honvédség által sokmilliárdért vásárolt luxus Falconokkal és Airbusokkal.

Szél hozzátette, Szijjártó 2018 május 13-a és 2021. július vége között 342 útra használta a nem menetrend szerinti kormánygépet. Így a közel 3 év alatt 21-szer utazott a Türk Tanács országaiba, Törökországba, Kazahsztánba, Azerbajdzsánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba.

De előszeretettel utazott a szomszédos országokba is, így Pozsonyba például ötször, Bécsbe pedig négyszer repült.

A független képviselő azt írja, az összes eddigi „nem kormánygéppel” bonyolított út

171 millió forintba került.

A Magyar Honvédség számára nagyjából három éve vette a kormány a két Airbus A319-est és két Falcon 7X repülőgépet. Ezeket a gépeket Orbán Viktor is rendszeresen használja. Holott kezdetben a hivatalos kommunikáció az volt, hogy a gépeket szigorúan honvédségi célokra, csapatszállításra és futárszolgálatra használják majd.

2021-re viszont a kormány tagjai, így különösen Szijjártó Péter és már kormánytagok is rendszeresen igénybe veszik a HM repülőit külföldi útjaikra.

Valódi Hírek