Keményen kiosztotta Orbánékat a szakértő az oltásszervezés értelmezhetetlen hülyeségei miatt

Mintha direkt rombolnák a bizalmat.

A teljesen észszerűtlenül felépített oltási regisztrációs rendszer szükségtelenségére hívja fel a figyelmet legújabb bejegyzésében Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

Kunetz már korábban is bírálta a kormány oltással kapcsolatos intézkedéseit, rávilágítva, hogy azok valójában inkább elijesztenek az oltástól, semmint felkeltenék az érdeklődést iránta.

Írását változtatás nélkül közöljük:

„Vannak dolgok, amelyeket úgy is lehet csinálni, hogy úgy látszódjon az ember odáig van érte, miközben éppen szabotálja.

Pontosan ezt teszi a kormányunk az oltások népszerűsítésével, hiszen bármennyire is úgy tűnik, hogy a kormány elkötelezett az oltások minél szélesebb körű felvételében és az átoltottság növeléseben, valójában

a legkevésbé sem elkötelezett

ezen cél megvalósulásában.

Különben elképzelhetetlen lenne, hogy előzetesen regisztrálni, vagy ennek megfelelő jelentkezést kelljen kitöltenie annak aki szeretné magát beoltatni.

Az is elképzelhetetlen lenne, hogy ha már valaki regisztrált, akkor például a harmadik oltás felvételéhez

nem használhatja az előző regisztráció alatt megadott email címét.

És akkor képzeljük el azt a három gyerekes anyukát, aki az idős szülei helyett regisztrálja a szülőket az oltásra, majd a három kiskorú gyerekét is és saját magát. Ehhez a művelethez, amennyiben neki és az idős szülőknek is szeretnének harmadik oltást, kilenc email címre lesz szükség.

Alapvető tény az, hogy minél bonyolultabbá teszek egy rendszert, annál kevesebben fogják használni, hiszen előbb feladják.

Éppen ezt teszi a kormányunk ahelyett, hogy sokkal gyorsabban mindenki számára előzetes regisztráció nélkül, egyszerűen elérhetővé tennék az oltás felvételét, nagy áruházakban, közlekedési csomópontokon, mobil oltó egységekben — ahogyan teszik ezt olyan országok, akinek valóban érdeke a válság leküzdése –– bonyolult, haszontalan rendszert talált ki.

Amit a felesleges volta miatt a gyanakvás légköre vesz körül.

Ez nem csak, hogy nem könnyíti meg az oltás felvételét, hanem rombolja az abba vetett bizalmat is.”

Valódi Hírek