FRISS: Neves közgazdászokkal és gazdasági szereplőkkel egyeztetett Dobrev Klára az Orbán utáni teendőkről

Komolyan készül a kormányzásra.

A felmérések és az összegyűjtött ajánlások száma szerint is legnépszerűbbnek számító miniszterelnök-jelölt szerdán a közösségi oldalán tudatta, hogy az országjárás mellett intenzíven készül a kormányzás szakmai részére is.

Dobrev Klára azt írta:

„Az ország legnevesebb közgazdászaival, a gazdasági élet meghatározó szereplőivel egyeztettem.

Hiszem, hogy nem a választást megnyerni lesz a legnehezebb feladat, hanem utána jól kormányozni. A jó kormányzásra pedig már most készülnünk kell!

Ezért találkozom ezekben a hetekben többek között a pedagógusokkal, a rendvédelmi és egészségügyi dolgozókkal, és ezért egyeztettem Varju László társaságában

Bojár Gáborral, László Csabával, Oszkó Péterrel, Surányi Györggyel és Vértes Andrással

a kormányváltás után előttünk álló gazdasági feladatokról.

Ne legyenek illúzióink, Orbánék bukása után egy teljesen kifosztott államkasszával, egy, a forint árfolyamával kénye-kedve szerint játszadozó jegybankelnökkel és számtalan, gyors beavatkozást igénylő feladattal fogunk szembesülni.

De a szekrényből kidőlő csontvázak nem akadályozhatnak meg bennünket, hogy azonnal hozzálássunk a nyugdíjak és a bérek rendezéséhez, és Magyarország eurózónához való csatlakozásának előkészítéséhez.

Ehhez pedig átgondolt és határozott lépésekre van szükség már a választások előtt is, hiszen nem csak győzni kell tudni, hanem kormányozni is! Én erre készülök!”


.

Valódi Hírek