Ungár Klára máshogy emlékszik a Sorossal közös vacsorára, mint ahogy azt Orbán Viktor előadta Kötcsén

Soros akkor még nem volt ellenség.

Szombaton lezajlott a Fidesz hagyományos találkozója Kötcsén, ahol Orbán Viktor szokás szerint iránymutató beszédet tartott zárt körben az övéinek.

A beszéd az ATV forrásai szerint másfél órás volt, és főleg a 2022-es választások kihívásairól és tétjéről szólt.

A miniszterelnök többek közt arról is beszélt, hogy 1992-ben a Múzeum Kávéházban Ungár Klárával, korábbi fideszes, majd SZDSZ-es országgyűlési képviselővel és Kövér Lászlóval leültek Soros Györggyel beszélgetni.

Orbán azt állította Kötcsén, hogy Soros a beszélgetésen a kommunisták legyőzése után a konzervatívok felett is győzelmet akart aratni.

A kormányfő azt mondta, hogy mindhárman felháborodtak az eseten, de leginkább Ungár Klára. Elmondta, a saját vacsorájuk árát is majdnem ők állták Soros helyett, annyira felpaprikázódtak az esettől.

A Hírklikk megkérdezte Ungár Klárát is az ominózus esetről, aki ugyan a Fideszből már 30 éve, a politikából pedig évekkel ezelőtt távozott, emlékszik a vacsorára, bár teljesen máshogy, mint ahogyan azt Orbán előadta.

Nem emlékszik többek közt arra, hogy Kövér László az asztaltársaságban lett volna, de ebben nem teljesen biztos. Szerinte a vacsora 1991-ben lehetett, mivel akkor Orbánnak még vele is nagy reményű tervei voltak, be akarta venni Ungárt a frakció vezetésébe.

Arra sem emlékszik, hogy Soros György azt mondta volna: most már csak a konzervatívokat kell legyőzni, de Ungár úgy fogalmazott, hogy ettől még mondhatta.

Egy lényeges kérdést viszont Ungár Klára nagyon élesen fel tudott idézni:

„Ez pedig az a kérdés volt, hogy mennyire kell a hatalmat akarni. Gondolom nem mondok meglepőt azzal, amit Orbán képviselt, hogy ha valaki sikeres akar lenni a politikában, akkor

nagyon kell akarnia a hatalmat”

— fogalmazott. Ungár leszögezte, hogy Soros ekkor még a Fidesz támogatója volt, és Orbánnak fontos volt, hogy jó viszont alakítson ki vele.

„Soros György nem számított annak az ellenségnek, amit pár éve kreáltak belőle”

— fogalmazott Ungár Klára.

Valódi Hírek