Kiszivárgott, miről beszélt Orbán a sajátjainak zárt körben Kötcsén

Szegény jelenlévők.

Másfél órás beszédet tartott a kötcsei Dobozy-kúria kertjében Orbán Viktor a 2022-es választások tétjéről. A miniszterelnök egyes résztvevők beszámolója alapján arról beszélt, hogy a jövő évi választási győzelem egy önmagán túlmutató érték kell, hogy legyen.

A kormányfő a résztvevőket azzal tüzelte, hogy elmondta, nem lefutott a küzdelem, és meg kell dolgozni a sikerért. Ez jól mutatja azt a tényt, hogy

Orbán tisztában van vele, hogy a Fidesz elveszítheti jövőre a választásokat.

Az atv.hu forrásai szerint Orbán három egységre építette kötcsei beszédét: a nemzetközi és az európai politikai helyzetet elemezte, illetve a magyar parlamenti választásokról beszélt. A magyar helyzetet elemezve a stabilitást emelte ki fontos értékként, amit a Fidesz erényéként tüntetett fel.

Azzal magyarázta a stabilitás fontosságát, hogy a Trianon óta eltelt 100 évben sokszor változott Magyarországon a politikai széljárás. Az ellenzék és a Fidesz álláspontja közti különbséget így illusztrálta: „Magyarázd el egy pontnak, hogy mi az a gömb„.

Azt mondta Orbán az összefogott ellenzéki pártokról, hogy nem értik, mi „a magyar hivatás„. Ezzel az ellenzék magyarságtudatát kérdőjelezte meg a kormányfő.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 1992-ben a Múzeum Kávéházban Ungár Klárával, korábbi fideszes, majd SZDSZ-es országgyűlési képviselővel és Kövér Lászlóval leültek Soros Györggyel beszélgetni.

Orbán azt állította Kötcsén, hogy Soros a beszélgetésen a kommunisták legyőzése után a konzervatívok felett is győzelmet akart aratni.

A kormányfő azt mondta, hogy mindhárman felháborodtak az eseten. Elmondta, a saját vacsorájuk árát is majdnem ők állták Soros helyett, annyira felpaprikázódtak az esettől. A miniszterelnök ezután azt mondta, a marxizmusnak mégsem lett vége, és a korábban a kommunisták ellen küzdő liberálisok összefogtak a baloldallal, emiatt pedig már nem nevezhetők demokratikusnak.

A világpolitikai helyzetet úgy értékelte, hogy a Kína már leelőzte az Egyesült Államokot. Emellett azt is hozzátette, hogy Európának nem lehet esélye az USA-val szemben a második helyre.

Azt, hogy Orbán egyelőre nem gondolkodik az EU-ból való kilépésen, az bizonyítja, hogy létkérdésnek nevezte az uniós tagságot. Az euró bevezetését azonban elvetette a kormányfő.

Beszédében a német választásokra is kitért. A felmérések szerint 16 év után először nyerhetnek a szociáldemokraták a választáson. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy szociáldemokrata fordulat esetén visszatér a segélyeket és az adóemelést előtérbe helyező szocialista gazdaságpolitika, az LMBTQ-propaganda és a bevándorlás.

Szerinte Nyugat-Európában véget ért a keresztény alapokra helyezett politizálás, Kelet-Európában viszont még van erre esély.

Szerinte a magyar hivatás része, hogy a honfoglalás során megszerzett területet a magyarok népesítsék be és civilizálják.

Orbán azt is kijelentette, hogy a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzék. Jelentős veszélynek nevezte a külső beavatkozás lehetőségét, és azt, hogy az EU nem adja át az uniós helyreállítási alapokra szánt összeget. Emellett azonban azt is mondta, hogy megvannak a források a magyar központi költségvetésben is a helyreállításra.

Hogy a fideszes celebek hogyan vonultak fel Kötcsén, arről itt láthatsz egy remek videót:

Rácz Zsófia flegma, kamu dumával elmenekült a riporter elől, Nagy Feró a nemváltó műtétről hablatyolt

.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek