Botrány: Eljárás indul a kecskeméti Fidelitas elnöke ellen, aki ukázba adta, trolloldalakon kell gyalázni az ellenzéket

A helyi Fidelitas alelnöke vallotta be, hogy felsőbb utasításra működtetett trolloldalt azért, hogy lejárassa az ellenzéket.

Még februárban tett ismeretlen tettes ellen feljelentést a Momentum kecskeméti politikusa azért, mert egy trolloldalon az interneten őt gyalázó írások és képek jelentek meg.

Min írja Bodrozsán Alexandra, obszcén képek és ízléstelen megjegyzések és konkrét hazugságok jelentek meg róla ezen a bizonyos trolloldalon.

„Csak a szokásos, mondhatnánk, hiszen százával találunk hasonló trolloldalakat a Facebookon. Ami viszont nem szokványos, hogy egy ilyen oldalt Kecskemét önkormányzati képviselője, frakcióvezető-helyettese és

a kecskeméti Fidelitas elnöke: Nemcsik Mátyás irányítson.

A nyomozás még javában tart, de a csontvázak már most kezdenek kiesni a szekrényből. Az egyik tűzhöz közeli tanú vallomásából például egészen megdöbbentő részletek derülnek ki.

A tanúvallomás szerint Nemcsik nagyjából egy évvel ezelőtt »felsőbb utasításra« adta ki a feladatot a Fidelitas helyi alelnökének: hozzon létre trolloldalakat, trollcsoportokat és hamis profilokat, melyeket az ellenzéket lejárató tartalmak terjesztésére fognak használni.

Nagyjából ugyanebben az időben a Fidelitas helyi alelnökét munkaszerződéssel felvették a Kecskeméti Önkormányzathoz »PR feladatok« elvégzésére…

Munkáltatója pedig nem más, mint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

A Kecskeméti Önkormányzat fidelitasos »PR munkatársa« tehát saját bevallása szerint a fideszes frakcióvezető-helyettes utasítására trolloldalakat üzemeltetett az ellenzék lejáratására. És az eddigi nyomozati anyag alapján úgy tűnik, ez még csak a jéghegy csúcsa.

Ha a kecskeméti Fideszben azt hitték, hogy büntetlenül gyalázhatnak egy ellenzéki politikust, akkor most ki kell ábrándítsam őket. A feljelentést megtettem, a nyomozás folyik, és addig nem állok meg, míg az igazságot ki nem derítem, és a bűnösöket el nem kapják”

Az ügyről hamarosan további részleteket ígért a momentumos politikus.

Valódi Hírek