Exkluzív: Czeglédy fotókkal bizonyítja saját igazát

Kiakadt Czeglédy Csaba a fővárosi főügyészre, mert szerinte Ibolya Tibor hazudott, és csak a fideszes gazdáit szolgálja.

Mint írtuk korábban, a DK politikusát a Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csabát gyanúsítja azzal, hogy Az ördög ügyvédje nevű blogon ő hozta nyilvánosságra a Borkai Zsoltról Győr, egykori fideszes polgármesteréről készült privát videót.

A politikus a Facebookon így reagált hétfőn:

Ibolya Tibor, fővárosi főügyész hazudott, amikor arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a velem szembeni megalapozott gyanút a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így a nyomozó hatóság által külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozzák meg.

Elkeserítő, hogy a Fővárosi Főügyészség már a látszatra sem ad: a társadalom helyett fideszes gazdáit szolgálja.

Augusztus 31-én befejezték a nyomozást az ún. Ördög ügyvédje ügyben. A Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyészség utasítására úgy gyanúsított meg azzal, hogy én hoztam nyilvánosságra Borkai és haverjai adriai orgiájáról készült felvételeket, hogy ezt

semmilyen bizonyíték nem támasztja alá.

Semmilyen érdemi digitális bizonyítékot nem szereztek be a nyomozók két év alatt sem belföldről, sem külföldről. Pedig mindent megtettek a siker érdekében. Azonban valaki vagy valakik minden digitális nyomot eltűntettek.

Úgy került sor a kihallgatásomra augusztus 31-én, hogy semmilyen bizonyítékot nem tártak elém. Amikor megkérdeztem, hogy akkor mit keresek itt, csak széttárták a kezüket.

Az ügyészek helyett is szégyellték magukat. A HVG hozzájutott a nyomozati iratokhoz, amelyek alapján egy nagyon alapos tényfeltáró cikkek írt Dezső András újságíró.

A linket kommentbe beírom, azonban a fő megállapítását ide is másolom: »A nyomozati iratok között találtunk egy augusztus 27-én született összefoglaló rendőri jelentést, amiből egyértelműen kiderül, hogy a nyomozók még folytatnák a vizsgálódást és további jogsegélykérelmet tartanak szükségesnek ahhoz, hogy meg tudják állapítani, ki vagy kik az elkövetők.

Ennek ellenére augusztus 31-én az ügyészség arra hivatkozva módosíttatta a gyanúsítást, mely szerint a rendőrség új digitális bizonyítékot kapott a külföldről, az új adat pedig bizonyítja, hogy a jogász végzettségű gyanúsított (azaz Czeglédy) az Ördög ügyvédje.

Csakhogy ilyen új bizonyítékot az iratok között nem találtunk, augusztus 27 és 31-e között nem kapott új adatokat a rendőrség. Úgy zárták tehát le a nyomozást, hogy nem jutottak közelebb az ügy megfejtéséhez.

Nem tudnak többet, mint amennyit még akkor tudtak, amikor Czeglédyt, mint az Ördög ügyvédjének feltételezett segítőjét tartották számon.«

Több igazamat alátámasztó iratot képként beteszek kommentbe.

Jövőre Ibolya Tibor és több kollégája is felelni fog hivatali visszaélés bűncselekménye miatt. Nem fogják ők sem megúszni a felelősségre vonást!”

Itt van a dokumentum, amelyet Czeglédy a poszthoz csatolt:

 

Valódi Hírek