Navracsics segget csinált a szájából: Mégis elindulna 2022-ben a Fidesz színeiben

Legutóbb még azt is szégyellte, hogy fideszes.

Szombaton a kötcsei pikniken újságírói kérdésre úgy válaszolt Navracsics Tibor, hogy elindulhat a 2022-es országgyűlési választáson egyéni választókörzetben. A tapolcai központú választókerületben a 2018-ban győztes Fenyvesi Zoltánt válthatja a korábbi európai uniós biztos.

A körzetben már hetek óta nyílt titokként kezelik, hogy Navracsics fog indulni a körzetben. Németh Szabolcs sümegi politikus már korábban számos alkalommal írt róla, hogy veszélyben a jelenlegi fideszes képviselő széke. Németh szerint a korábbi hetek botrányai eldöntötték a kérdést:

Fenyvesi Zoltán nem indulhat a 2022-es választáson egyéni körzetben.

Fenyvesi egyébként először 2015-ben indult Tapolcán az időközi országgyűlési választáson, amelyet elveszített a jobbikos Rig Lajossal szemben. A választás kiírására azért volt szükség, mert a körzetet 1998-tól képviselő Lasztovicza Jenő meghalt.

A 2018-as országgyűlési választáson a Fidesz ismét Fenyvesit indította, aki revansot vett Rigen. Az azóta eltelt években azonban

nem voltak elégedettek a kormánypártok Fenyvesivel, ugyanis az egyre súlyosabb botrányokat nem sikerült elcsitítania.

Korábban megírtuk, hogy a körzetben található Sümegen kiderült, hogy hamis az érettségije a fideszes polgármester feleségének, Szabó Krisztinának. Szabó a sümegi egészségügyi intézetet vezeti több mint 2 millió forintos havi fizetésért, annak ellenére, hogy érvénytelen az érettségije, és emiatt a diplomáját is visszavonta a pécsi egyetem.

A Fidesz a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki összefogás miatt könnyedén elveszítheti a parlamenti többséget. Ezzel Orbánék reális forgatókönyvként számolnak, emiatt pedig a kritikus körzetekben igyekeznek a közvéleményben emberarcúként elkönyvelt kormánypárti politikusokat indítani, akik felvehetik a versenyt az ellenzéki pártokkal.

A Fidesz emiatt Navracsics Tibort megválasztotta a tapolcai körzet választókerületi elnökének, ami általában a képviselőjelölt személyét is elárulja. A korábbi uniós biztos 2010-ben még a veszprémi körzetben indult: ott született, és aratta korábbi választási győzelmeit.

Érdekesség, hogy Navracsics tavasszal még arról beszélt, már nem lépne be a Fideszbe, és az is felmerült benne, hogy átlépjen — a Fidesztől ma már egyébként semmiben nem különböző — KDNP-be. Úgy látszik, Navracsicsnak már nem derogál a Fidesz támogatása, és

nagy eséllyel ő lesz a kormánypártok jelöltje a tapolcai körzetben 2022-ben.

(hang.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek