Navracsics annyira kiborult attól, hogy a Fidesz „kilépett” a Néppártból, hogy majdnem KDNP-s lett

Még mindig nem tér magához.

Nagyon szomorú és tanácstalan, keresi a szavakat tegnap délután óta, még mindig a csodára vár — mondta Navracsics Tibor volt uniós biztos Fiala János Keljfeljancsi című műsorában pénteken.

„Azt a pártcsaládot hagyta el a Fidesz, amely a legfőbb identitásom”

— fogalmazott a csalódott Navracsics, aki elmondása szerint még mindig nem ocsúdott fel az afelett érzett döbbenetéből, hogy a Fidesz képviseletében Novák Katalin tegnap a Twitteren jelentette be: a Fidesz kilép a Néppártból.

„Hiszek a protokollban, ez számomra nem egy Twitter-üzenetet ér meg, és azt sem értem, miért Novák Katalin tette közzé. Még mindig erősen kapaszkodom abba a ténybe, hogy Hölvényi György személyében a KDNP benn maradt az Európai Néppártban.”

Fiala János megkérdezte, megfordult-e már a fejében, hogy átlép a KDNP-be. Erre igennel válaszolt a politikus.

— mondta a műsorban. Hozzátette: most minden át kell fogalmaznia magában, új identitást kell keresnie. Kavarognak a fejében a kérdések, hogy ezek után hogyan értelmezze a Fidesz helyét az európai politikában, és önmaga helyét a Fideszben.

„Úgy érzem, ami tőlem telhető volt, annak idején mindent megtettem, hogy elsimuljanak a néppárt és a Fidesz közötti konfliktusok. Öröm az ürömben, hogy nem akkor történt a szakítás, amikor uniós biztos voltam.”

— fejtette ki.

(168óra nyomán)

(kiemelt kép: 444.hu)

 

Valódi Hírek