Nincs tovább, Rétvári Bence megnyerte az érvelési versenyt a tróger módon őrjöngő magyar szurkolókról szóló vitában

Erre nem számítottunk, de fejet hajtunk.

Ahogy arról beszámoltunk, a csütörtöki magyar–angol meccsen nemcsak kifütyülték a magyar ultrák az angol válogatott tagjait a térdelés miatt, de az angolok jócskán kaptak rasszista megnyilvánulásokból is.

A Magyar Labdarugó Szövetség pénteken közleményben reagált, azt írták: folyik a rendbontók beazonosítása, akiket

két évre is kizárhatnak sportrendezvényekről.

Az ügyben Boris Johnson is megszólalt. A brit miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja a magyar szurkolók tróger viselkedését.

Később Szijjártó Péter ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, inkább azt üzente Boris Jonhsonnak, hogy a kettősmérce alkalmazásától tekintsen el. Példaként emlegette foci-Eb rendbontó angol szurkolóit.

A sagának ezzel még nem volt vége, mivel pénteken Schmidt Mária, Orbán Viktor fő ideológusa egy nyílt levélben lebunkózta Boris Johnsont.

Ha bárki kételkedett volna, hogy ezeket a reakciókat lehet-e überelni (egészen pontosan inkább alulmúlni), annak a számára Rétvári Bence államtitkár szombati Facebook-bejegyzése ékesen bizonyítja, hogy lehet.

Rétvári a „huligán” szócikket fotózta ki a szótárból, felhívva a figyelmet, hogy a szó angol eredetű. Hogy a költő mire gondolt, az rejtély: talán arra, hogy mivel a huligán szó angol eredetű, ebből számára egyenesen következik, hogy az angolok huligánok.

Ebben az esetben valószínűleg azzal a kijelentéssel is egyetért, hogy mivel a „goulash” szó magyar eredetű, ezért aztán a magyarok gulyások?

Felmerül továbbá a kérdés, hogy mit gondol erről a Hooligans együttes.

 

Valódi Hírek