Durván nekiment Orbánnak az internet népe a rasszista szurkolók miatt

A miniszterelnököt tartják a legszörnyűbb európai politikusnak.

Mint ismert, csütörtök este a magyar–angol meccsen a magyar ultrák kifütyülték az angol válogatottat, amikor azok letérdeltek a Puskás Aréna pályáján.

Sőt, egy részük rasszista megnyilvánulásokat is tettek két színes bőrű játékos felé. Több kép bizonyítja azt is, hogy poharakkal dobálták őket, de pirotechnikai eszközöket behajítottak a pályára.

A rasszista magyar szurkolók viselkedését sokan elítélik. A Twitteren óráról órára osztják meg véleményüket az üggyel kapcsolatban. A legtöbben Orbán Viktort hibáztatják a történtek miatt.

Alább válogattunk néhányat. Az idegen nyelvű tweetekhez fordítást is írtunk.

„Orbán Viktor, jelenlegi magyar miniszterelnök félelmetes politikáját mutatja mindaz, ami tegnap este történt Magyarországon. Szörnyű bigottságát legitimálta”

– áll a bejegyzésben.

„Magyarország többé nem Európa. Európainak lenni azt jelenti, hogy ismered a jogot, a szabadságot, a demokráciát, az emberi jogokat, az oktatást, vallást, a sajtószabadságot, az igazságszolgáltatást, és a szabad választást.

Orbán Magyarországa többé nem felel meg ezeknek”

– írták.

„Magyarországnak szélsőjobboldali kormánya és rasszista szurkolói vannak. Micsoda undorító viselkedés, ami tegnap történt. Orbán szorgalmazta – ‘mi típusú emberek’ – jobboldali európai csoport létrehozását. Hát ne legyünk ilyen típusúak, a rasszizmus aljas”

– vélte egy másik Twitter-felhasználó.

Valaki arról írt, hogy nem akar általánosítani, de már évek óta mondja, hogy

Orbán a legszörnyűbb politikus egész Európában.

„Magyarországot a lehető leggyorsabban el kell távolítani az Európai Unióból. Nem kell tűrni Orbán neofasiszta gengtszerkormányát és a cimboráit”

— fogalmazott ez a felhasználó.

Valódi Hírek