Dávid Ferenc: Hol járt Parragh László esze, amikor megfogalmazta súlyosan sértő mondatait?

Vélemény.

„Azért strébernek lenni sem könnyű. Szegény csak igyekszik, helyezkedik, töri magát, túlteljesít, afféle (Túl)buzgó Mócsing. Aztán amikor éppen azt hiszi, a lehető legjobban játssza el »A jótanuló felel« c. produkciót, szó szerint mondja fel a leckét, a Tanár egyszer csak rápirít. Egy világ dőlhet össze benne. Így járt Parragh László kamarai elnök is.” (Lendvai Ildikó)

Így járt, mert Novák Katalin miniszter viszonylag gyorsan és határozottan megálljt! parancsolt a megtévedt kamarai elnöknek és beírta az elégtelent Parragh ellenőrző könyvébe. A(z) MKIK elnöke „dicsőséges” csongrádi szereplése óta lapít, pedig tudhatja, hogy ezt az ballépést sunnyogással nem lehet megúszni.

Régi ismerőseként szerdai jegyzetemben azt javasoltam Parraghnak, hogy szedje össze magát, vonja vissza abnormális és zavaros mondatait és kérjen bocsánatot a sértettektől.

Több megyei kamarai elnökkel is beszéltem azóta, akik elképedve figyelik országos vezetőjük verbális ámokfutását, és várják, hogy Parragh kiköszörülje a csorbát. Eddig ez nem történt meg, az ügy óráról-órára gennyesedik, hiszen senki nem érti, hogy egy tekintélyes köztestület vezetője miként tudott ilyen súlyosan sértő ostobaságokat kiejteni a száján.

Mi járhatott a fejében, mi késztette arra, hogy az országos tanévnyitón összevissza beszéljen a LMBTQ közösségek tagjairól és a”létrára” mászó nebuló és a férfipedagógus nem létező viszonyáról? A szíve vagy az agya adta ki a balga „beszédparancsot”, esetleg valaki vagy valami más kényszerítette ki a szörnyű szöveget? Érthetetlen, megmagyarázhatatlan.

Szeptember 1-én mennek suliba unokáink/gyerekeink, így Parragh László kisfia is. A lányok és srácok ilyenkor mindig izgatottan mesélik egymásnak a nyár történéseit. Az elnök gyermekét vajon milyen közeg fogadja? Osztálytársai azt kérdezik tőle, hogy édesapád miért beszélt baromságokat Csongrádon?

És, hogy ezt a kérdést miért teszik fel? Mert a szerdai Parragh-szózattól a szüleik „kiütést” kaptak, és felháborodásuknak az esti családi vacsoránál hangot is adtak.

Azt nem gondolom, hogy Parragh kisfiát az őt tanító/nevelő pedagógusok bármilyen módon büntetni fogják, de abban biztos vagyok, hogy az apukáról nem lesz túl hízelgő a véleményük.

Azt sem értem, hogy egy édesapa nagy nyilvánosság előtt, miért tesz olyan kijelentést, ami még a saját gyermekének is árthat? Hol és hogyan járt Parragh László esze, mikor megfogalmazta homofób és diszkriminatív mondatait?

Írásomat egy gyakorló édesanya ide vonatkozó bejegyzésével próbálom befejezni: „A szakképzéshez, oktatáshoz, gazdasághoz, mindenhez is értő Parragh László:

»Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.« Ezek szerint ha egy fiúkhoz vonzódó tanárnő segíti fel a kisfiát az rendben van, és az is ha a női nemhez vonzódó férfi tornatanár edz kislányokat. Én meg nehezen viselem a bocskai díszmagyarban hülyeséget beszélőket.” (Kálmán Olga)

Én is.

Dr. Dávid Ferenc

Valódi Hírek