Karácsony Gergely megfogadott egy DK-s javaslatot: Csökkenhetnek a körúti dugók (+videó)

Manhalter Dánielnek vannak még javaslatai a főpolgármester számára.

Korábban három javaslatot tett Karácsony Gergelynek a Budapest 6. sz. választókerület DK-s képviselőjelöltje annak érdekében, hogy megoldják a dugókérdést a körúton, ebből a főpolgármester egyet meg is fogad.

Manhalter Dániel reagált a Karácsony által a hétfő esti Egyenes Beszédben elhangzottakra, és online sajtótájékoztatóján elmondta:

„Nagyon sokan megkeresnek Józsefvárosban a körúton lakók közül, hogy egész nyáron nem tudtak szellőztetni, mert

akkora volt a dugó”.

Éppen ezért Manhalter három javaslatot is tett a főpolgármesternek:

  • Átmenetileg csökkentse a bicikliutak számát a városban, amíg a nagyobb felújítások tartanak,
  • legyen ingyenes a bicikliszállítás a BKK-n hét közben is, illetve
  • alakítsanak ki kamerával megfigyelt, biztonságos kerékpártárolókat.

A három javaslat közül az egyiket Karácsony Gergely meg is fogadta: a hétfői Egyenes Beszédben jelentette be, hogy néhány biciklisávot ideiglenesen megszüntetnek a felújítások alatt.

Karácsony Gergely az adásban meglehetősen zavarban nevetgélve azt állította, hogy Manhalter Dániel javaslatai hozzá nem jutottak el.

A DK képviselője hangsúlyozta a sajtótájékoztatón, hogy számára ez nem hiúsági kérdés, ő mindenesetre korábban Burány Sándorral, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettesével is egyeztetett a javaslatokról, illetve Balogh Samut, a főpolgármester kabinetvezetőjét is megkérdezte, hogy mi lesz a javaslataival.

Manhalter hangsúlyozta: a lényeg mégiscsak az, hogy a három javaslatból egy megvalósul, és talán kevesebb lesz a konfliktus. Hozzátette, hogy

a másik két javaslatot is érdemes lenne megfogadni.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek