Csányiék felszólították a magyar szurkolókat: Hagyják otthon a gyűlölködést, a rasszizmust és a kirekesztést a válogatott következő hazai meccsein

El akarják kerülni az újabb szankciókat.

A kirekesztő és gyűlöletkeltő rigmusok nélkülözését és a válogatott sportszerű bíztatását kéri a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azoktól a szurkolóktól, akik csütörtökön kilátogatnak az Anglia elleni világbajnoki selejtezőre – írja a hvg.hu.

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő az M4 Sporton kedden arról beszélt, több mint 60 ezer szurkolót várnak a Puskás Arénába az Európa-bajnoki ezüstérmes angolok, valamint a jövő szerdai, Andorra elleni mérkőzésekre, amelyeken azonban az UEFA ellenőrei jelen lesznek.

Sipos szerint az ellenőrök figyelik majd a szurkolók viselkedését, ezért kérte már Marco Rossi szövetségi kapitány is néhány nappal ezelőtt arra a drukkereket, hogy kizárólag sportszerű módon bíztassák a válogatottat.

„A rasszista, kirekesztő, gyűlöletkeltő rigmusokat, vagy az ilyen feliratokat tartalmazó molinók kifüggesztését kerüljék el a szurkolók, mert rájuk a későbbiekben is nagy szüksége lesz a nemzeti csapatnak”

– mondta a szóvivő.

„A magyar drukkerek már sokszor bizonyították, hogy tizenkettedik játékosként tudják segíteni a válogatottat, ezért fontos, hogy minden találkozón jelen lehessenek. Azonban ha az ellenőrök nem találnak mindent rendben,

akkor jöhetnek szankciók, akár zárt kapus mérkőzések megrendezésére is kötelezhetnek minket”

– tette hozzá Sipos Jenő.

Mi is beszámoltunk róla, hogy nyári EB-mérkőzések után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar szurkolók diszkriminatív megnyilvánulása miatt három zárt kapus mérkőzésre, és 100.000 euró megfizetésére büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ).

A harmadik zárt kaput csak felfüggesztve szabták ki, a szövetségnek pedig „Egyenlő Játék” feliratú molinót kell majd kifeszítenie a találkozókon. A szurkolói eltiltás a vb-selejtezőkre nem érvényes, azokat a meccseket ugyanis a labdarúgó-világszervezet, a FIFA rendezi.

A magyar szurkolók ellen rasszista bekiabálás és homofób transzparensek miatt is vizsgálat indult, Münchenben pedig több embert is előállítottak a német-magyar meccs után, mivel német sajtóhírek szerint homofób dalokat is énekeltek, illetve náci karlendítéssel is vádolták az egyik előállított ultrát.

A magyar válogatott csütörtökön Anglia ellen játszik a Puskás Arénában, ezt követően Albániába utazik, ahol vasárnap lép majd pályára, jövő szerdán pedig Andorrát fogadja.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek