Bayer Zsoltot nagyon felhúzta Csányi Sándor azzal, hogy meghívta Karácsonyékat a válogatott következő meccsére

Kérdőre vonta az MLSZ elnökét.

„Karakán az elnök úr” — ezzel a címmel közölt egy írást a blogján Bayer Zsolt, a Fidesz vezérpublicistája azzal kapcsolatban, hogy Csányi Sándor, az MLSZ elnöke meghívta Karácsony Gergely főpolgármestert és Fekete-Győr Andrást, a Momentum miniszterelnök jelöltjét a válogatott következő mérkőzésére.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Budai Gyula, fideszes parlamenti képviselő csütörtökön egyetlen Facebook-bejegyzésben nevezte “tahónak” Vágó Istvánt, majd szólította fel Karácsonyt és Fekete-Győr Andrást arra, hogy többé ne menjenek ki a válogatott mérkőzéseire.

Ezt követően Csányi szombaton közleményt adott ki, amelyben arról írt, hogy a foci mindenkié és felszólította a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel a „politikai harcaikban”. Az MLSZ elnöke egyben személyesen hívta meg Karácsonyt és Fekete-Győrt a magyar csapat következő hazai mérkőzésére.

Bayer blogbejegyzésében idézőjelbe tette azt, hogy Csányi kiállása karakán vagy bátor lett volna, ahogy szerinte az is idézőjeles, hogy a foci mindenkié.

A folytatásban a publicista kérdőre vonta az MLSZ elnökét, amiért nem szólalt fel „az olimpiát ellehetetlenítő politikai aláírásgyűjtés” ellen, vagy akkor sem, amikor az ellenzék a járvány miatt tiltakozott UEFA-meccsek befogadása ellen.

„S próbálok emlékezni, ahogy elnök úr ugyanilyen karakánul és bátran nyilatkozik s utasítja vissza az ellenzék ostoba megnyilvánulásait az EB meccsei ellen.

S próbálok emlékezni, mikor is szólalt fel elnök úr felháborodottan, hogy a baloldal hagyja már abba a stadion építések elleni őrjöngését. És próbálok emlékezni, mikor és mekkora vehemenciával állt ki elnök úr (meg a többi sportvezető) a kormány sportot támogató politikája mellett.

Nos, ezek a nyilatkozatok bizonyára mind-mind elhangzottak, csak én nem emlékszem egyikre sem. Az nem lehet, hogy Csányi elnök úr kizárólag most bírt megszólalni.

A lényeg persze megcáfolhatatlan: A foci mindenkié”

– írta Bayer, aki bejegyzésében utalást tett arra is, hogy Csányi politikai megfontolásból írta többek között azt, hogy mindenkit szívesen látnak a válogatott mérkőzésein.

„Meg aztán, közelednek a választások is, igaz, elnök úr?”

– fogalmazott Bayer, aki olvasóit arra kérte, részesítsék „megfelelő fogadtatásban a stadionba kilátogató Karácsonyt meg Fekete-Győrt. Annyira megérdemli mindkettő”.

Valódi Hírek