Csányi Sándornál is kiverte a biztosítékot Budai Gyula: Üzent Karácsony Gergelynek és Fekete-Győr Andrásnak

Személyesen hívja meg őket a válogatott következő meccsére.

Beszámoltunk róla, hogy Budai Gyula, fideszes parlamenti képviselő csütörtökön egyetlen Facebook-bejegyzésben nevezte „tahónak” Vágó Istvánt, majd szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert és Fekete-Győr Andrást, a Momentum miniszterelenök-jelöltjét arra, hogy többé ne menjenek ki a válogatott mérkőzéseire.

„Azt üzenem Karácsony Gergelynek, Fekete-Győr Andrásnak és többi libernyáknak aki kamuból járnak ki a nemzeti 11 meccseire , hogy ne jöjjenek ki a magyar válogatott soron következő mérkőzéseire!

Maradjanak otthon, Fegyőr vegye fel a román mezt, KariGeri pedig keljen fel időben és nézze meg mekkora dugók vannak Budapesten!

A magyar focit pedig hagyják békén !”

– fogalmazott a fideszes képviselő.

Budai bejegyzését Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke sem hagyta szó nélkül. Szombat reggel az MLSZ oldalán kiadott közleményében arról írt, hogy a politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartja a negatív kampányra építő politikai kommunikációt.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből.

A futball ugyanis mindenkié!

Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken. Azt is, aki évtizedek óta drukkol a magyar válogatottnak, és azt is, aki csak mostanában szerette meg ezt a fantasztikus játékot, vagy éppen csak most készül megszeretni”

– írta Csányi.

A MLSZ elnök ezt követően határozottan arra kérte a politikusokat, hogy „a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat”.

„A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek.

Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is”

– zárta közleményét Csányi Sándor.

Valódi Hírek