Gyurcsány: Olyan vezető kell, aki nem ijedős fajta, aki nem köt alkut a NER maradványaival (+videó)

Ezt a harcot Orbánékkal nem lehet félszívvel csinálni, ide Dobrev Klára kell – jelentette ki a pártelnök a DK kampánynyitóján.

A Kongresszusi Központban tartja kampánynyitó nagyrendezvényét vasárnap a most 10 éves Demokratikus Koalíció.

Az első felszólaló a pártelnök Gyurcsány Ferenc volt, aki elmondta: dicsérni jött az ellenzéki pártokat, amelyek hosszú idő után, de megértették, hogy csak összefogva képesek legyőzni a Fideszt.

„Sok helyről indultak hadba azok, akik polgári demokratikus alternatívát akarnak nyújtani, de megérkeztek”.

Saját pártjáról elmondta:

ma minden harmadik ellenzéki szavazó a DK szimpatizánsa,

ami köszönhető annak, hogy a párt politikájában az elmúlt 10 évben semmilyen kacskaringó nem volt, ugyanazt képviselik a kezdetek óta, és semmilyen korrupciós ügy, semmilyen Fidesszel való összejátszás, együtt szavazás nem feketítette be a becsületüket.

Gyurcsány hozzátette: ugyanakkor azért is jött, hogy emlékeztessen a végső célra: hogy otthont teremtsenek az országból, szabadságot és békét hozzanak az országba, amely jelenleg arról szól, hogy a Fidesz éppen kit ajánl fel koncként a haragnak, az indulatnak.

A rendszerváltást egy nő fogja vezetni: Dobrev Klára – jelentette ki a pártelnök, hozzátéve, hogy Antall József után a következő miniszterelnöknek lesz a legnehezebb dolga.

„Ember kell ehhez, egy asszony, aki nem hezitál, nem kompromisszumot keres a NER maradványával, nem ijedős fajta kell ide, hanem kemény teremtés.”

– fogalmazott.

Gyurcsány felszólított mindenkit, hogy szavazzanak Dobrev Klárára, mert képes arra, hogy egyszerre kemény legyen, és kompromisszumokkal összetartson egy ilyen koalíciót.

A mi ellenfeleink nem Párizsban, nem Brüsszelben, nem Berlinben vannak, a mi ellenfeleink a Karmelita kolostorban ülő brigád, akiket ki fogunk söpörni a hatalomból – közölte Gyurcsány.

Ezt a harcot nem lehet félszívvel csinálni, nem lehet kicsit a NER ellenfelének lenni, ehhez szenvedély kell – tette hozzá.

Gyurcsány figyelmeztetett: a gonosz, amikor érzi a vesztét, kísérteni fog, de nincs olyan pillanatnyi előny, amely miatt megérné, hogy lepaktáljunk velük. Nem bocsátunk meg azoknak, akik megrabolták a hazánkat – jelentette ki.

Szerencséjük van Orbánéknak, hogy egy tisztességes hatalom tisztességes igazságszolgáltatása fog ítélkezni fölöttük, mert jobban járnak, mintha mi tennénk – zárta beszédét.


.

Valódi Hírek