Egyetemistákat köteleznek Semjénék, hogy önkénteskedjenek a 70 milliárdos Vadászati Világkiállításon

Tanítási időben.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) hallgatókat kötelezne arra, hogy végezzenek “önkéntes” munkát a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által megálmodott, többtíz milliárd forintba kerülő Vadászati Világkiállításon – írja az Átlátszó egy egyetemista olvasójára hivatkozva.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítást szeptember 25. és október 14. között Budapesten, az önkéntes munkát október 4.-e és 10-e között kell végezniük a hallgatókat.

Az Átlátszó azt írja, a hallgatókat a MATE arra kötelezi, hogy

tanítási időben, a kiállítás szervezői által megszabott időpontokban segítsenek a szervezőknek a rendezvény lebonyolításában.

Az egyetem által küldött email szerint az agráregyetem minden természetvédelmi mérnök alapszakos, nappali tagozatos hallgatója köteles részt venni a munkában, amennyiben másod-, vagy harmadéves.

A levélből emellett kiderült az is, hogy a hallgatók kénytelenek önkéntes szerződést kötni a rendezvényt lebonyolító céggel, amely később az órai távollétüket igazoló papírt fog kiállítani számukra.

A rendezvényhelyszínen a diákok ásványvizet és ebédet kapnak, más módon azonban nem kompenzálják őket az elvégzett munkájukért.

(Átlátszó nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/08/27/orban-allamtitkara-felszolitotta-az-iskolasokat-vegyenek-reszt-a-vadaszati-kiallitason

Valódi Hírek