Gyurcsány Ferenc: Fel kell készülni arra, hogy nem lesz békés a hatalomátvétel

Erre is megvan a forgatókönyv.

Köztörvényes bűnözők is vannak a kormánypártban, a hatalomátvétel valószínűleg nem lesz békés — mondta Gyurcsány Ferenc a szeged.hu-nak adott interjújában pénteken.

A DK elnöke a szegedi Hungiban beszélgetett fiatalokkal az ország jövőjéről szerdán, itt beszélgetett vele a szeged.hu újságírója.

Gyurcsány arról beszélt, hogy egy kormányváltás esetén fel kell készülni arra is, hogy

nem lesz békés a hatalomátvétel.

„Fel kell tenni a kérdést: igaz-e, hogy köztörvényes bűnözők is vannak a jelenlegi kormánypárt politikusai között? Ez pedig igaz. Ha egy politikai oldal önmagát a hazával azonosítja, akkor ezzel megágyaz annak, hogy vereség esetén legitimálja az új hatalommal szembeni fellépést”

— fogalmazott. Az ország érdeke persze a békés hatalomátadás, de Gyurcsány felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-tábor már kétszer is megmutatta, milyen nehezen nyelik le a békát hasonló esetben.

Ugyanakkor hangsúlyozta: szakemberek készítik annak a politikai, közbiztonsági és jogi forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás.

Az interjúban arról is beszélt, hogy kormányváltás esetén milyen első lépések lennének célszerűek, ugyanakkor hozzátette, hogy nem az ő feladata ezeket a lépéseket rangsorba állítani.

Kiemelte: a legfontosabb lépés a NER hatalmának megtörése, de rengeteg feladata lesz az új kormánynak.

„Túl sok lesz a teendő”

— mondta.

 

Valódi Hírek