Arcpirító indokkal zárta le a Készenléti Rendőrség a Quaestor-károsultak miatt indított nyomozást

Nincs itt semmi látnivaló. Vagy mégis?

Szakács László, a DK Baranya megyei előválasztási jelöltje tegnap sajtótájékoztatót tartott a Quaestor-károsultak ügyében. A politikus szerint „eltűnt 220 millió forint szőrén-szálán„, emellett 32.000 fő károsultról a Quaestortól az állam által megvásárolt területről is beszélt, amelyen a Fudan Egyetem fog megépülni.

A képviselőjelölt elmondta, a leendő Fudan helyén lévő terület korábban 100-120 milliárd forintot ért, és ezt „elvették, ellopták” a Quaestor-károsultaktól. Hozzátette, a magyar állam ennek töredékéért, 18 milliárd forintért jutott hozzá a területhez, végül ingyen átadják a területet a Fudan Egyetem alapítványának.

Az egyetemi épületeket „kínai cég építi kínai hitelből, csak a számlát kell nekünk, magyaroknak állni„. Szakács arra is kitért, hogy a Quaestor-károsultaknak a mai napig nem fizették ki a szükséges összeget, mert szerinte a Magyar Nemzeti Bank nem látta el megfelelően a feladatát.

Szakács szerint az elvett területen a Diákvárosnak kellene megvalósulnia. Mindemellett azt is kifejezte, hogy a károsultaknak pedig a szükséges összegeket kellene átutalni kárpótlás céljából, ugyanis erre már hosszú évek óta várnak.

Vadai Ágnes a károsultak ügyében írásbeli kérdést tett fel Polt Péternek. A legfőbb ügyész a kérdést feljelentésként értékelte, és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult nyomozás a sértettek ügyében. Polt az ügyet a Készenléti Rendőrséghez irányította át, amely azonban „bűncselekmény gyanúja hiányában” lezárta a nyomozást.

A nyomozói irat szerint „olyan tény, körülmény nem keletkezett, amely a felszámolóval szemben a felszámolási eljárás kapcsán bűncselekmény gyanújának megállapítására lenne alkalmas„. Ez alapján megállapítható, hogy a Készenléti Rendőrség lesöpörte a Quaestor-károsultak ügyét.

Szakács László Quaestor-ügyben tartott sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni:

Valódi Hírek