FRISS: Mészáros Lőrinc jogerősen pert vesztett Fekete-Győr András ellen

Orbán félanalfabéta malacperselye zokon vette, hogy néven nevezték.

Korábban mi is beszámoltunk róla, Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc rágalmazás és becsületsértés miatt jelentette fel Fekete-Győr Andrást, amiért a Momentum miniszterelnök-jelöltje többször is bűnözőnek nevezte őt.

Mészáros többek között azt sérelmezte, hogy Fekete-Győr egy március eleji, 444-nek adott interjújában az alábbi módon fogalmazott vele kapcsolatban:

  • „A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”
  • „… nekem személyesen is több olyan bizalmas beszélgetésem volt, akár ügyészségen dolgozóval, nyomozóval, sőt titkosszolgálati szakemberrel is, akiktől megnyugtató információkat kaptam arról, hogy lesz jogalap Mészáros Lőrinccel és társaival szemben fellépni.”
  • „… Azok viszont, akik az elmúlt évtizedekben Magyarországon gazdasági pozíciót építettek ki, és értéket teremtettek, ők az új magyar kormány partnerei lesznek a jövő Magyarországának felépítésében is.”

Első fokon akkor a bíróság elutasította Mészáros keresetét, ügyvédei azonban fellebbeztek, és zárt tárgyalást kértek az ügyészségtől. Illetve az egykori gázszerelő nyilvános bocsánatkérést várt el Fekete-Győr nyilvánosságban megjelent kijelentéseivel kapcsolatban.

A Momentum viszont kedd délután közölte,

a napokban megszületett a másodfokú, jogerős ítélet is, ami helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Azaz Fekete-Győr jogerősen pert nyert Mészáros Lőrinc ellen. A másodfokú ítélettel kapcsolatban a Momentum jelöltje Facebook-oldalán azt írta:

„Nem bírja elviselni Mészáros Lőrinc, hogy nem ő dönti arról, ki mit mondhat róla. Előbb tavasszal “becsületsértésért” jelentett fel, miután a 2022 utáni felelősségre vonásáról beszéltem, majd amikor a bíróság az én javamra döntött, ahelyett, hogy elfogadta volna a döntést, fellebbezett, sőt, egy Facebook-posztom miatt még egyszer megpróbált feljelenteni ezen a fellebbezésén keresztül.

Pedig már elsőfokon is kimondták: alaptalan vádaskodás, amit Mészáros művel, és igenis lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy “politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”.

Most pedig megszületett a másodfokú, JOGERŐS ítélet: szó nincs “becsületsértésről”, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések pedig bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába.

Tehát legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik”.

Valódi Hírek