Mészáros Lőrinc nyilvános bocsánatkérést, de zárt tárgyalást követel Fekete-Győr Andráséktól

Másodfokon folytatódik a Mészáros kontra Fekete-Győr.

Beszámoltunk róla, hogy május 6-án rágalmazás és becsületsértés miatt jelentette fel Mészáros Lőrinc a Momentum miniszterelnök-jelöltjét, mert Fekete-Győr András többször is bűnözőnek nevezte őt.

Mészáros többek között azt sérelmezte, hogy Fekete-Győr egy március eleji, 444-nek adott interjújában az alábbi módon fogalmazott vele kapcsolatban:

  • „A felcsúti per az Orbán-rendszer politikai és gazdasági felépítőinek, ha úgy tetszik a rendszer fő bűnöseinek a pere lesz. Politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik.”
  • „… nekem személyesen is több olyan bizalmas beszélgetésem volt, akár ügyészségen dolgozóval, nyomozóval, sőt titkosszolgálati szakemberrel is, akiktől megnyugtató információkat kaptam arról, hogy lesz jogalap Mészáros Lőrinccel és társaival szemben fellépni.”
  • „… Azok viszont, akik az elmúlt évtizedekben Magyarországon gazdasági pozíciót építettek ki, és értéket teremtettek, ők az új magyar kormány partnerei lesznek a jövő Magyarországának felépítésében is.”

Bár első fokon a bíróság elutasította a keresetét, Mészárosék fellebbeztek a döntés ellen, így másodfokú tárgyalás várható az ügyben

– közölte kedden a Momentum.

Hozzátették, néhány napja kiderült, hogy

Mészáros Lőrinc ügyvédje zárt tárgyalást kért,

ami a Momentum szerint annak fényében különösen meglepő, hogy Mészáros

nyilvános bocsánatkérést vár el Fekete-Győr nyilvánosságban megjelent kijelentéseivel kapcsolatban.

Fekete-Győr ennek kapcsán Facebook-oldalán azt írta:

„Mészárosék az elsőfokú döntést nem tudták elviselni, ezért fellebbeztek a döntés ellen, az ügy pedig másodfokon folytatódik. Én állok elébe, nem fogom visszavonni a kijelentéseimet. Ők viszont úgy tűnik, kevésbé biztosak az igazukban:

pár napja derült ki, hogy másodfokon zárt tárgyalást kértek, hogy a nyilvánosság kizárásával dőljön el az ügy.

De mégis mitől félnek, ha annyira biztosak az igazukban? Csak nem arról van szó, hogy Mészáros és csapata is pontosan tudja, hogy semmilyen teljesítmény nincs a vagyongyarapodása mögött?

Csak nem arról van szó, hogy ő is strómanként tekint magára, és Orbán Viktor kérésére próbálja minél kisebb láthatósággal letudni ezt az ügyet?

Különösen nevetséges ez úgy, hogy eközben az én nyilvános kijelentéseim miatt vár nyilvános bocsánatkérést.

Természetesen mi nyílt tárgyalást kezdeményezünk, mert semmi félnivalónk a nyilvánosságtól. Sőt, ha Magyarország leggazdagabb embere ilyen büszke a saját teljesítményére, vegyen részt ő is személyesen a nyílt tárgyaláson, és mondja ki, hogy nem tartja magát strómannak!”

Valódi Hírek