Kiborult a szakértő az Orbán-interjún: Tételesen cáfolta a miniszterelnök mondatait

Helyretett néhány hazugságot.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a szokásos péntek reggeli rádióinterjúja helyett kivételesen vasárnap beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök azt mondta: kopogtat a negyedik hullám, a vírussal szemben az oltás működik, a maszkviselés és az elkülönülés nem.

“Csak az oltás ment életet”

— mondta.

Erre reagált Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-oldalán hétfőn, amit változtatás nélkül közlünk.

„A negyedik hullám az kopogtat az ajtón, a legerőteljesebben és leghangosabban nem is a mi ajtónkon, hanem a környező országok és a nyugat európai országok ajtaján. De pont úgy, ahogyan tavaly történt nem fog ez elkerülni bennünket. lesz negyedik hullám… A vírussal szemben az oltás életet ment, és csak az oltás életet ment, a maszk meg az elszeparálódás nem fog segíteni” — Orbán Viktor Kossuth Rádió

„A MASZKVISELÉS NEM FOG SEGÍTENI”

Mindeközben a Magyar Orvosi Kamara és vezető virológusok is

a maszkviselés újabb zárt térben való használatát javasolják.

Ami már csak azért is fontos lenne, hogy a későbbi lezárásokat el tudjuk kerülni. Ugyanis nem a maszk kudarca az elhibázott járványkezelés, amely alapján sehol nem volt kötelező megfelelő védelmet biztosító FFP2-es maszkok viselése.

De legalább a maszk nem viselés mellett, szorgalmasan nem is végez COVID szűréseket a Kormány, míg Ausztria már több, mint 70 millió tesztet végzett, addig Magyarországon ez a szám

a 7 milliót sem érte el.

A járványkezelés sikerességéről nem kell különösebb számokat bemutatni a két ország között, ott 10 ezer halottal és végig működő egészségüggyel vészelték át az eddigi hullámokat.

Míg itthon a szinte teljesen leállt egészségügy mellett, még most sem indult újra a rendszer, sőt egyre több helyen zárnak be osztályokat, csökkentve a kapacitást. Utoljára éppen a 444 információja szerint éppen a Péterfy onkológiáját nem sikerült újraindítani.

De nem kell maszk és szűrés sem.

Kibicnek pedig, semmi sem drága, nem számít 30052 halott, több százezer beteg, aki nem kapott ellátást.

Ez a miniszterelnök számára nem fontos, hiszen ő és a kormány tagjai mindig kapnak VIP ellátást a Honvédkórház erre kijelölt részén, de Orbán az SZTK-ba is időpont nélkül, soron kívül, az ott várakozók előtt bepofátlankodva is kap ellátást,

Sőt még a TEK-nél is külön osztály vigyáz a miniszterelnök egészségére, külön mentő kíséri a konvoját, az útba eső kórházak pedig, készenlétben állanak.

Így nem csoda, ha Orbánnak nem kell maszk és szűrés sem, sőt a járványkezelés is maximum politikai szempontokból érdekes számára.

És akkor a Kormány oltásellenes tevékenységéről még nem is beszéltünk.”

Valódi Hírek