Pánikolnak a Fideszben: A mérések szerint Dobrev Klára nyerheti az előválasztást

Egy „asszonyság” személyében megkaphatja a legkeményebb kihívóját Orbán.

Nagy az ijedtség a Fideszben, miután a legfrissebb közvélemény-kutatások sorra Dobrev Klára előnyét jelzik a miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

Az egész nyáron országot járó Dobrev az intenzív kampánynak köszönhetően nagyon elhúzott a mezőnytől: a top3-ban korábban viszonylag kiegyensúlyozott volt a Dobrev-Karácsony-Jakab trió népszerűsége, a független Civitas Intézet által pénteken közölt felmérés szerint azonban Dobrev Klára meggyőzően az élre tört: már kétszer annyian támogatják őt, mint a harmadik helyen álló Karácsony Gergelyt.

A pontos számok:

  • Dobrev Klára: 32%
  • Jakab Péter: 23%
  • Karácsony Gergely: 16%

A Fidesz sokáig abban reménykedett, hogy a jószándékú, de határozatlan és engedékeny Karácsony Gergely lesz a favorit az ellenzéki előválasztáson.

Emlékezetes, hogy Karácsony egyszer már volt miniszterelnök-jelölt 2018-ban: vezetésével akkor alig lépte át a 10 százalékos bejutási küszöböt az MSZP-Párbeszéd szövetség, a Fidesz pedig újabb kétharmados győzelmet aratott – Karácsonyt tehát úgyszólván megbízhatóan le tudja már győzni a Fidesz.

Dobrev Klára előlépésével azonban egy másfajta habitus gyűjti maga köré a szimpatizánsokat: a Tarlóst dupla végkielégítéssel és díszpolgári címmel búcsúztató Karácsony helyett Dobrev valódi elszámoltatásra készül, amelynek kivitelezéséről már hónapok óta a legjobb jogászokkal tárgyal.

Dobrev a szlovákoknál is szigorúbb antikorrupciós intézkedésekre készül, ahol a teljes vagyonelkobzás is az arzenál része, nemzetközi kapcsolatrendszerét pedig az ország uniós elköteleződésének és tekintélyének helyreállítására használná.

Nem véletlen, hogy a Fidesz belső rezdüléseit mindig precízen lekövető Pesti Srácok nevű propagandaportál szombaton már

Dobrev Klára az élre tör

címmel közölt rettegő cikket arról, hogy a friss kutatások szerint a Fidesznek a legkeményebb elszámoltatást ígérő jelölt áll győzelmre az ellenzéki előválasztáson.

képernyőkép: Pesti Srácok

A fideszes propagandisták idézik a legfrissebb számokat, amely szerint Dobrev 32-16 arányban vezet Karácsonnyal szemben, és megjegyzik azt is, hogy Dobrev annak ellenére tört az élre, hogy a liberális sajtó Karácsonyt és Jakabot sztárolta.

„Ami két hónapja még Karácsony–Jakab meccsnek látszott, az ma Dobrev-győzelemnek látszik. A kutatások persze valamennyit tévedhetnek, de Dobrev már népszerűbb, mint a pártja, az bizonyos.

Ha nem lesz valami nagy változás, vagyis Jakab nem kerül vissza a pikszisbe valahogy, vagy Karácsony nem vált kommunikációs csapatot, akkor már az első forduló után sem lesz kétség a győztes felől.”

– retteg a fideszes szerző Dobrev győzelmétől, ennél pedig nem is kell biztosabb visszaigazolása annak, hogy jó úton jár az egyetlen női miniszterelnök-jelölt.

Kapcsolódó cikkeink:

Friss kutatás: Dobrev Klára a legnépszerűbb miniszterelnök-jelölt, Karácsony már csak a harmadik

.

Dobrev Klára: Okosabbak vagyunk Orbánéknál, már a legjobb jogászokkal dolgozunk az ellopott állam visszaszerzésén

.

Dobrev Klára bejelentette: A szlovákoknál is szigorúbb antikorrupciós intézkedésekre készül

.

Valódi Hírek