Végre kiderült, miért rózsaszín Orbánék giccses turulszobra, és az is, kik és mit fognak vele csinálni

Megoldódott a rejtély, hogy ezt tényleg komolyan gondolták-e, vagy csak vicc.

Beszámoltunk arról, hogy minden idők legnagyobb és legdrágább nemzeti ünnepén a zászlófelvonás, a honvédségi légiparádé, a tisztavatás vagy éppen a katonai bemutató mellett idén újdonságoknak számító rendezvényeket is bevezet a kormány.

Ilyen lesz például az Andrássy útra szervezett, „a legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulás” is, amely az Oktogon és a Hősök tere között lesz pénteken délelőtt.

Több ellenzéki politikus és közéleti személyiség is osztott meg fotókat a gigantikus szobrokról, amelyeket a felvonulásra szánnak, ilyen például egy óriási, papagájra inkább, mint turulra hasonlító rózsaszínű szobor, illetve egy szintén rózsaszínű tankszerű képződmény is, ami állítólag csodaszarvas.

Emellett lesz még aranyszínű Szent István-figura is, erről egy olvasó küldött képet a 444.hu-nak.

A fotók megjelenése óta egy ország találgat, hogy ez valóban komoly-e, vagy valamilyen módon még átfestik ezeket a szépségeket, de időközben megoldódott a rejtély:

a „szobrokon” a védőfólia rózsaszínű csupán,

azok valójában ezüst színűek.

Huh, megnyugodtunk, köszönjük, ha ezüst, akkor máris sokkal szebb.

Az egész produkciót egyébként a Játékkészítő és az Álomutazó produkciót jegyző kreatív-művészcsapat álmodta meg a Blikk szerint.

A felvonulás művészeti vezetője Juronics Tamás, Kossuth-díjas művész, és Illés Gabriella producer.

„Most rendhagyó módon nem színpadon, hanem egy különleges felvonulás keretében készítünk showműsort, mely augusztus 20-án, Magyarország alapításának történetét mutatja be”

— nyilatkozta Illés a lapnak.

Valódi Hírek