Fotókkal: Rózsaszín turult és csodaszarvast felvonultató giccsparádé lesz az augusztus 20-i ünnepség egyik főattrakciója

Ezekkel akarják megeleveníteni Magyarország alapításának történetét.

Beszámoltunk róla, hogy idén augusztus 20-án, minden idők legnagyobb és legdrágább nemzeti ünnepén a szokásos programok, így a zászlófelvonás, honvédségi légiparádé, tisztavatás vagy éppen katonai bemutató mellett idén újdonságoknak számító rendezvényeket is bevezet a kormány.

Ilyen lesz többek között az Andrássy útra szervezett, „a legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulás” is.

A hivatalos kommunikáció szerint a felvonulás az Oktogon és a Hősök tere között zajlik majd augusztus 20-án délelőtt:

„monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenedik Magyarország alapításának története”.

A beharangozó szerint az állami tévében élőben közvetített „látványos forgatag életre kelti a magyar mondavilág alakjait és nemzeti szimbólumainkat”.

Így lesz ott négy és fél méter magas turul, 16 ember által működtetett csodaszarvas és 9 méter átmérőjű korona, végül pedig egy 60 méter hosszú magyar zászló is.

A gigantikus szobrokról csütörtök reggel a Balázs Béla-díjas filmproducer, Kovács Gábor közölt néhány fotót a Facebook-oldalán – szúrta ki a 24.hu.

A Lányi Tamás által készített fotókon az Országháztól induló Alkotmány utca új díszei látszanak, és Kovács egyszerűen csak

„magenta turulként”, illetve „csodaszarvasnak álcázott új harci járműként” jellemzi őket.

Egyes információk szerint a szobroknak nem ez a végleges formája, nem teljesen kizárt ugyanis az sem, hogy ez még csak egy alapozó réteg, és a következő órákban egy matricaréteg, vagy aranyozott festés kerül rájuk.

A 444.hu egyik olvasója emellett egy gurulós, aranyozott Szent István-szobrot is kiszúrt a Parlament közelében:

Fotó: 444.hu

A Szent István Napokra keresztelt monstre állami rendezvénysorozatra egyébkén nettó 5,5 és 7,9 milliárd forint közötti összeget költ el idén a kormány.

 

Valódi Hírek