Vidnyánszky Attila a saját maga által rendezett előadást mutatta be az SZFE új hallgatóinak

Gólyatábor színes programokkal.

A kormányközeli személyek által vezetett Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) weboldalán jelent meg beszámoló arról, hogy elsőéves hallgatók augusztus 7. és 14. között „szakmai táborban” vettek részt Debrecenben.

A tábor kezdetén Dr. Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere és Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke, vagyis két fideszes politikus fogadta az érkezőket. Ők látták vendégül a kaposvári egyetem – ahol Vidnyánszky Attila rektori megbízott – színművészeti szakának elsőéves hallgatóit is.

A szakmai felkészítés mellett fontos célja volt a tábornak, hogy oktatóink és hallgatóink megismerkedhessenek egymással, ezzel segítve a szeptemberben induló tanévet, gördülékeny oktatást. Hallgatóink színes programokon keresztül fedezhették fel Debrecen városát, ismerkedhettek meg a kulturális életével, hagyományaival.

Ellátogattak a Déri Múzeumba, a Református Kollégium Múzeumába és a Csokonai Színházba is. Számos szabadidős program is várta hallgatóinkat, kirándulást tettek a Hortobágyon, és a nagy melegre tekintettel egy kellemes strandolással frissülhettek fel oktatóink és gólyáink, valamint részt vettek egy akusztikus esten is, ahol színpadra is léptek elsőseink.

Az estéket közös zenéléssel, szórakozással töltötték újdonsült hallgatóink.

A tábor zárásaként hallgatóink megnézték a Csíksomlyói passiót, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Az előadás próbáit, gólyáink megtekinthették a hét folyamán, ezzel is közelebb hozva őket a színházi világhoz és a szeptembertől rájuk váró feladatokhoz

— áll a beszámolóban.

Valódi Hírek