A kormány most már úgy tudja, nem Brüsszel, hanem a magyar baloldal akarja beengedni az LMBTQ-aktivistákat az óvodákba

Reagáltak arra, hogy az ellenzéki pártok megtámadták a népszavazás kérdéseit.

Beszámoltunk róla, hogy a Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), a Momentum és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) mellett több magánszemély is a Kúrián támadja meg a kormány melegellenes törvényét megtámogató népszavazását.

Az ellenzéki pártok többek között arra alapozták a beadványukat, hogy népszavazási kezdeményezés értelmetlen, ellentétes a népszavazás rendeltetésével, mert nem a népakarat valódi kinyilvánításáról szól, a kérdések nem egyértelműek, ahogy az sem, mit kellene tenni a parlamentnek, ha az igenek vagy a nemek kerülnének túlsúlyba a voksolásnál.

A TASZ pedig azzal érvelt, hogy úgy látják, a kabinet a népszavazás álcája mögött gyűlöletkeltést folytat saját polgáraival szemben, a gyerekeket pedig eszköznek használja ebben a játszmában.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pedig azt közölte, hogy a hétfői határidő lejárta előtt a kormány öt népszavazási kezdeményezésével szemben

összesen 24 felülvizsgálati kérelem érkezett a bizottsághoz. Ezek közül húszat magánszemélyek nyújtottak be.

A Kúriának címzett felülvizsgálati kéréseket hétfőn 16 óráig lehetett eljuttatni az NVB címére. A jogi lépés elvileg legfeljebb 90 nappal tolhatja ki a népszavazás parlamenti jóváhagyását kezdeményező határidőt.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedd délután az MTI-hez eljuttatott közleményben reagált arra, hogy az ellenzéki pártok megtámadták az Orbán Viktor által meghirdetett népszavazás kérdéseit.

Ebben azt írták:

„Azzal, hogy a baloldali pártok és szervezetek megtámadták a gyermekvédelmi népszavazásra irányuló kezdeményezést,

elismerték, hogy mindannyian támogatják az LMBTQ-propaganda bejutását a magyar óvodákba és iskolákba.

A kormány ezért még inkább kiáll a gyermekvédelmi népszavazás mellett”.

Hozzátették: „valós a veszély, hogy a baloldal Magyarországon is teret akar adni a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandának. Európában elsőként a magyarok dönthetnek majd arról, hogy kik szólhatnak bele a gyermekek szexuális nevelésébe”.

Valódi Hírek