Elismerte a Fidesz-közeli zsidó lap munkatársa, hogy ő van a náci karlendítős fotókon

Amikor már azt hinnéd, hogy nincs lejjebb, akkor jön Gyenge Dániel.

Náci karlendítés közben, illetve nyilas zászlóval látható a Neokohn nevű zsidó hír- és véleményoldal rendszeres szerzője, Gyenge Dániel azokon a fotókon, amelyeket a kormányközeli Vasárnap.hu közölt szerda délelőtt.

A Neokohn a Köves Slomóhoz az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rabbijához közeli Brit Médiához tartozik, hívta fel a figyelmet a Média1.

A Gyenge Dánielről készült karlendítős fotók néhány órával azután jelentek meg a portálon, hogy kiderült: a Vasárnap.hu új főszerkesztője, Horváth Tamás korábban rendszeresen részt vett a neonáci Erő és Elszántság nevű mozgalom tüntetésein.

A Vasárnap.hu úgy kommentálta a Gyengéről megjelent fotókat:

„Gyenge Dániellel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy vagy eltitkolta a múltját a főnökei elől, vagy a Neokohnnál, habár magukra lépten-nyomon zsidó orgánumként hivatkoznak, belefér egy kisnyilas alkalmazása”.

A Neokohn a Média1 nekik küldött kérdései után egy közleményt jelentetett meg, amelyben mind Gyenge Dániel, mind Horváth Tamás magyarázatát várják, illetve hangsúlyozzák, hogy Gyenge nem a szerkesztőség tagja, csupán vendégszerző náluk.

Gyenge Dániel a történtek hatására bocsánatkérő cikket jelentetett meg a Neokohn oldalán, amelyben

elismerte, hogy ő van a képeken,

a náci pózolást „fiatalkori útkeresésként” említi, és bocsánatot kér az olvasóktól.

Hozzátette: felnőttként ezekkel az eszmékkel már nem tud azonosulni, visszataszítónak és megvetendőnek tartja ezeket.

„(…) sajnálom, hogy fiatalabb korom óta egy hosszú tanulási folyamat kellett ahhoz, hogy megértsem, hogy ez mennyire káros”

— írta.

Hozzátette: azóta nagy változásokon esett át, „elmepallérozása során” eltávolodott a szélsőséges eszméktől, és bár nem büszke a múltjára, amikor az embert szembesítik korábbi tetteivel, az önvizsgálat elkerülhetetlen.

(kiemelt kép: vasarnap.hu)

 

Valódi Hírek