Döntöttek a botrányt botrányra halmozó sümegi polgármester sorsáról — Kiderült, maradhat-e a város élén

Lezárult a méltatlansági eljárás.

Csütörtökön szavazott Sümegen a város képviselő-testülete arról, hogy Végh László polgármester méltó-e a sümegi emberek képviseletére – közölte Facebook-oldalán Ríg Lajos, a körzetben induló ellenzéki országgyűlési képviselő.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Végh az elmúlt időszakban botrányt botrányra halmozott Sümegen. Július végén ugyanis kiderült, két, uniós támogatásból finanszírozott sümegi beruházásnál is olyan súlyos jogsértéseket állapítottak meg, hogy a Pénzügyminisztérium úgy döntött, mindkét esetben visszafizetteti a teljes támogatási összeget a fideszes vezetésű önkormányzattal.

Emiatt a Pénzügyminisztérium több mint 120 millió forint visszafizetésére kötelezte Sümeget.

A polgármester ugyanakkor még az ellenzékinek számító Élhetőbb Városért Egyesület (ÉVE) tagjait sem tájékoztatta a helyi költségvetést súlyosan érintő ügyekről. Az ÉVE ezért úgy vélte, hogy a polgármester döntéseiből kifolyólag jelentős anyagi kár érte a várost.

Illetve az is is méltatlanná tette Sümeg vezetésére, hogy ezt megelőzően Végh azzal került a hírekbe, hogy élettársa hamis érettségivel kapott fontos pozíciót az önkormányzatnál.

A sorozatos botrányokat követően az ÉVE méltatlansági eljárást indított Végh ellen.

„Ma a képviselő-testület hajszálnyi fideszes többsége úgy szavazott, hogy Végh László méltó a sümegi polgárokat vezetni, méltó arra, hogy a sümegi emberek példaképnek tekintsenek rá”

– közölte az eljárás eredményét Facebook-oldalán Ríg Lajos.

Az ellenzéki képviselő megjegyezte: Végh László botránysorozata óta távozott Sümeg város aljegyzője, az önkormányzat egészségügyi bizottságának fideszes tagja, legutóbb pedig egy fideszes önkormányzati képviselő adta vissza a mandátumát.

Valódi Hírek