DK: Rekordon az augusztusi infláció – Az alapvető élelmiszerek drágultak a legjobban

A következő kormány feladata lesz megfékezni az elszabadult árakat.

„Tíz év Fidesz-kormányzás után Európa szegényháza lett Magyarország” – jelentette ki hétfőn Manhalter Dániel.

A DK VIII. és IX. kerületi képviselőjelöltje Privátbankár cikkére hivatkozva közölte: miután júniusban már rekordokat döntöttek az élelmiszerárak, most itt az újabb drágulás. Ráadásul ez az áremelés főként azokat az alapvető élelmiszereket érinti, amiket az amúgy is nehéz helyzetben lévő családok, nyugdíjasok vásárolnak.

Hozzátette: nem csupán tavalyhoz képest, de az idei év első néhány hónapjával összehasonlítva is erősen meglódultak az élelmiszerárak.

A DK szerint felháborító, hogy luxus lett a jó minőségű élelmiszer megvásárlása – közölte Manhalter Dániel, hozzátéve, hogy egyes családok számára

nem csupán a külföldi nyaralás lehetetlenült el, hanem az is, hogy „egy-egy szendviccsel kimenjenek a közeli strandra„.

Manhalter szerint Orbánék bűne, hogy a fizetések nincsenek összhangban az élelmiszerárakkal. A politikus szerint a Fidesz-kormány regnálása alatt nincs esély arra, hogy bevezesse a kabinet az eurót.

Ez a mi feladatunk lesz majd

— jelentette ki .

A DK-s politikus elképesztőnek tartja, hogy egy magyar családnak választani kell, hogy vagy a számlákat fizetik be, vagy megpróbálnak úgy-ahogy egészségesen enni. Az élelmiszerár-emelkedéssel kapcsolatban kiemelte, hogy óriási mértékben, 30%-kal drágult az étolaj, illetve 20-20%-kal a száraztészta és a margarin, továbbá a csirke, a máj és a tejtermékek árai 10%-kal nőttek.

Egy felmérés szerint egy átlagos magyarországi nagyáruházban közel 23.000 forintba kerül egy nagybevásárlás, és ez az elmúlt 14 évben mért második legmagasabb érték.


.

Valódi Hírek