Elképesztő adatok kerültek ki a NAV új elnökéről, Vágujhelyi Ferencről

Sok új információ derült ki.

Három év után idén június végén távozott a Nemzeti Adó- és Vámügyi Hivatal éléről Sors László elnök. Helyét július 1-jétől Vágujhelyi Ferenc, a vállalat korábbi informatikai elnökhelyettese vette át.

Az mfor kiderítette, hogy az új NAV-elnök nem szűkölködik a vagyonban. A vagyonnyilatkozata alapján kiderült, hogy

a cég vezetője öt ingatlannal rendelkezik,

közülük többnek azonban csupán társtulajdonosa.

Egy kisméretű, 1988-ban vásárolt zuglói lakás mellett egy pomázi 1500 négyzetméteres zártkertnek egyedüli tulajdonosa. Egy balatonlellei, 160 négyzetméteres lakóházban 45%-os, egy óriási 350 négyzetméteres belvárosi lakásban 20%-os tulajdonrésszel rendelkezik. Végül egy háromkocsis beállónak és egy ahhoz tartozó tárolónak felerészben tulajdonosa.

Bár Vágujhelyi nem rendelkezik autóval, egy Suzuki márkájú motornak tulajdonosa. Emellett azonban az élvezetek hajszolását sem veti meg:

egy Scottish Aviation SK61 típusú kisrepülőgéppel szeli az eget.

Érdekesség, hogy a gyártó Beagle Aircraft ezt a gépet kiképzések céljából hozta létre.

Vágujhelyi vagyonnyilatkozata alapján közel 5.200.000 forintnak megfelelő nyugdíjbiztosítással rendelkezik euróban. Emellett további 19,1 millió forint értékű biztosítása is van.

A NAV-vezetőnek hitelei és tartozásai nincsenek, viszont

62 millió 700 ezer forint azonnal elérhető pénzösszeggel rendelkezik.

45%-os részesedéssel alapítója és tulajdonosa az Adria-Duna Trade Kft.-nek, amelyet szüleivel közösen vezet. A cég 3 millió forintos tőkével rendelkezik.

Hadházy Ákos korábban nemrég felidézte azt a tavalyelőtti hírt, amiből kiderült, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal új vezetője volt az érintettje egy informatikai korrupciós ügynek. Ennek tudatában meglehetősen érdekes választás volt Vágujhelyi az adóügyeket felügyelő állami cég élére.

(mfor.hu nyomán)

Valódi Hírek