Több száz magyar zsoldos katonát toboroz egy rejtélyes magáncég afganisztáni és iraki bevetésekre

Különleges katonai feladatokra alakul itthon egy magánvállalkozás.

Alakulóban egy, a nemzetközi porondon magát megmérettetni szándékozó magyar katonai magánvállalat, amely különleges katonai feladatokra alakul itthon – írja a Növekedés.hu.

A lap szerint a különleges katonai feladatok kivitelezésére szakosodott fegyveres magáncéget olyan szakmai múlttal rendelkező emberekből hozzák létre, akik korábban a készenléti rendőrség és a büntetés-végrehajtás állományában működtek.

Az egyelőre meg nem nevezett magáncég számára már több mint 1000 ember rendelkezésére áll,

de további 600 embert alkalmaznak, hogy külföldi konfliktuszónákban, például Afganisztánban, vagy Irakban lássanak el veszélyes, de jól fizetett katonai feladatokat.

A vállalatot az Egyesült Arab Emírségekben jegyzik be, tulajdonosa pedig egy dubaji cégcsoport lesz, a cég szakmai koordinátora viszont magyar származású Bagjos Richárd.

„Ami az anyagi hátteret illeti, eszünkbe sem volt magyar banktól vagy vállalkozástól pénzt kérni, a beruházónk se magyar, hanem egy dubai cégcsoport tulajdonosa. A különböző jogi kérdések, például az engedélyeztetések, helyi jogosítványok megszerzését az adott helyszínen menedzseljük”

– mondta Bagjos.

Hozzátette:

„Az eredmény már a küszöbön van, ez idő szerint hatszáz embert, két nagy katonai (vagy polgári) szállítógépre rakva már bármikor mozgósítani tud, eljuttatva őket a világ bármely forró pontjára”.

(Növekedés.hu nyomán)

Valódi Hírek