Szánalmas tereléssel reagált a Fidesz arra, hogy a kínai vakcina lebőgött a fővárosi antitestvizsgálaton

Röhej.

Magyarországon minden vakcina hatékony és biztonságos — így reagált a Fidesz arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat nyilvánosságra hozta a júliusban végzett antitestvizsgálat eredményeit kedden.

Ebből az derült ki, hogy a 80 év feletti, Sinopharmmal oltott időseknek kevesebb mint kétharmadánál, mindössze 65,54%-nál alakult ki kellő mértékű antitestes védelem.

A legnagyobb arányban a kínai vakcinával oltottak közül a 60 és 64 év közöttiek védettek, de esetükben is mindössze 78,77%-ban mértek optimális védelmi szintet.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy felszólította az ellenzéket:

„fejezzék be az oltások elleni hergelést és a magyar emberek elbizonytalanítását”.

Közleményükben leszögezték: az oltás az egyetlen fegyver a koronavírus-járvány legyőzésére.

„Míg a kormány azért dolgozik, hogy minél több embert ösztönözzön az oltás felvételére, addig a baloldal azt keresi, hogyan kelthet bizonytalanságot az oltások hatékonyságával kapcsolatosan”

— fogalmaztak. Szerintük rávilágítani arra, hogy a kormány által a legveszélyeztetettebb korosztály számára erőltetett kínai vakcina az esetek harmadában hatástalan, az

„a negyedik hullám küszöbén felelőtlen és életveszélyes”.

Az ellenzéki pártok — az MSZP, az LMP és a Párbeszéd — keddi, budapesti sajtótájékoztatójukon felszólították a kormányt, hogy biztosítson ingyenes antitestszűrést a hatvanévesnél idősebbeknek.

 

Valódi Hírek