Röhejes és gusztustalan: Így számolt be a kormánysajtó arról, hogy Hamilton nyerte a szombati időmérőt

Kiadták az ukázt: Hamiltont gyűlölni kell.

„Hamilton gonoszkodott az időmérőn a Hungaroringen, kifütyülték” címmel közölte a Magyar Nemzet a hírt, hogy a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton nyerte a 36. Formula–1-es a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az első helyről.

Mint arról mi is beszámoltunk, Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka üzent a magyaroknak a hétvégi nagydíj előtt a melegellenes törvénnyel kapcsolatban.

“A hatalom részéről elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető egy ilyen törvény elfogadása. Mindenkit megillet a szabadsághoz való jog, hogy az legyen, aki lenni szeretne, függetlenül attól, hogy kit szeret, vagy hogyan határozza meg önmagát”

— mondta. Később csatlakozott hozzá Sebastian Vettel, az Aston Martin négyszeres világbajnok Forma-1-es világbajnok pilótája is, aki a csütörtöki sajtótájékoztatón nevezte nyomasztónak a törvényt.

Varga Juditnak és Deutsch Tamásnak is volt néhány kedves szava Hamilton kiállásához, az igazságügyi miniszter rekordot is döntött, annyi hozzászólás érkezett a posztjához. Na, nem mind volt támogató.

A kormánylap részletesen beszámolt a futamról:

„A Q3-ban az első próbálkozások után Hamilton, Bottas, Verstappen volt a sorrend az élen, és ez is maradt, talán azért is, mert Hamilton nagyon kitolt a Red Bull versenyzőivel. A bokszból a kivezető körükön feltartotta őket, csak cammogott, és Pérez már nem is tudott újabb gyors kört menni, mert lejárt az idő. Másodperceken múlt, hogy Verstappen nekivághatott még egy körnek, de nem tudott javítani, Hamilton pedig elkönyvelhette pályafutása 101. pole pozícióját”

— írták, így kiderült, hogy ezt értették gonoszkodás alatt.

Az Origo is hasonlóan számolt be az autóversenyző győzelméről, náluk az erről szóló cikk címe

„Hamilton szándékosan hátráltatta Verstappent a hungaroringi időmérőn?”

volt.

Valódi Hírek