Szijjártó Péter felrobban a dühtől: Így ekézi az Európai Bizottságot a forrásmegvonások híre miatt

Felhúzták, mint a vekkert.

Szijjártó Péter vasárnap reggel a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorának vendége volt. A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette aggályait az európai uniós forrásmegvonás hírére.

Szijjártó úgy fogalmazott, az Európai Bizottságnak egyetlen nagy problémája a melegellenessé tett pedofiltörvénnyel, hogy „az LMBTQ-aktivisták nem mehetnek be az iskolákba, óvodákba és

nem beszélhetik tele kényük-kedvük szerint a magyar gyerekek fejét„.

Nem fejthetnek ki nekik olyan propagandát, amely a nem megváltoztatására vagy a homoszexualitás népszerűsítésére irányul!” — jelentette ki. Azt már

nem említette, melyik iskolában tapasztalt eddig hasonlókat Magyarországon.

A tárcavezető hangsúlyozta, az Európai Bizottságnak és a „liberális mainstreamnek” a homoszexualitás propagálásának tiltása a problémája a törvénnyel, „persze ezt így nem lehetett leírni, ezt másként kellett megformulázniuk, és ezért írtak végül 54 oldalt„.

Szijjártó Péter elmondta, „régóta lelepleződött a liberális mainstream, ők a demokrácia definíciója alatt azt értik, hogy minden úgy történik, ahogy akarják” — fejtegette a véleményét Szijjártó, amely egyébként kísértetiesen egyezik bármelyik másik kormánypárti politikus „önálló” véleményével.

Az is világossá vált az elmúlt években, hogy ők nem demokraták, mert a demokrata elfogadja, ha valakinek más véleménye van, azt tiszteletben tartja, megpróbálja megérteni és érvelni próbál a saját maga álláspontja mellett” — fejtette ki a Pegasus-botrányt tagadó miniszter.

Úgy látja, a liberális fősodor „véleményhegemóniára törekszik (…), ha valaki nem ért egyet velük valamilyen kérdésben, akkor azt azonnal kirekesztik, olyan típusú jelzőkkel illetik, amelyek abszolút szalonképtelenné teszik az adott álláspontot és annak képviselőjét„.

Hozzátette, ha valaki egyetért a liberálisokkal, akkor elfogadják őt, ha nem, akkor kirekesztik. „Ennyit az ő demokráciafelfogásukról és a toleranciafelfogásukról” – tette hozzá Szijjártó Péter.

A politikus beszélt arról is, szerinte a brüsszeli intézmények zsarolásra használják az európai uniós forrásokat, „ezért is kell mindent megtenni annak érdekében, hogy az európai pénzügyeket és az európai politikai ügyeket soha senki ne keverhesse össze„.

Visszataszítónak nevezte, hogy az Európai Unió vezetői meg akarják vonni a forrásokat a kormánytól,

ugyanis szerinte „ezek nem idepottyannak az égből„, hanem az európai gazdaság teljesítménye alapján jönnek létre, amelyet az európai adófizetők, köztük a magyar polgárok állítanak elő.

Szijjártó úgy látja, nem kellene úgy tenni, mintha humanitárius adományok lennének az uniós források. A miniszter

azt mondta, a magyar gazdaság teljesítménye az uniós források nélkül is jelentősen növekedni fog,

a kormány minden erővel azon van, hogy megcsinálja az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, és a gyermeket nevelő magyar családoknak jövőre visszaadja az idén befizetett személyi jövedelemadót.

Kijelentette, a gazdaság újraindításának felgyorsítását teljesen függetlenül kell kezelni az európai pénzektől, ugyanis teljesen új gazdasági időszámítás kezdődött a világjárvány miatt.

Szerinte most nagy a verseny, hogy ki tartozik a nyertesek közé, ki tudja a lehető legtöbb beruházást magához vonzani, hiszen a beruházások hoznak létre munkahelyeket, amelyek növelik a gazdaság teljesítményét.

Elmondta, a magyar kormány arra fog összpontosítani, hogy a magyar szabályok és körülmények vonzzák a legsikeresebben a beruházásokat. Hozzátette, a jelenlegi intézkedések azt szolgálják, hogy az ország a járvány utáni időszak „egyértelmű nyertesei közé tartozzunk” – jelentette ki Szijjártó Péter.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek