Tóth Bertalan: Aki számára Dobrev Klára támogatható jelölt, az ne politizáljon az MSZP-ben!

Meglepő nyilatkozat a méltán „népszerű” Tóth Bertalantól.

A Medián által a teljes lakosság körében 1 százalékosra mért kispárt, az MSZP elnöke volt az Inforádió Aréna című műsorának vendége pénteken.

Tóth Bertalan állítása szerint az MSZP-P az ország 106 választókerületéből 60-ban képes lesz jelöltet állítani az ellenzéki előválasztáson, amely szeptember 18. és 26. között kerül majd megrendezésre, és amelynek kampánya jövő hétfőn kezdődik.

Riporteri kérdésre Tóth Bertalan megerősítette, hogy az MSZP és az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely is a kínos ügyekbe keveredett Tóth Csabát támogatja a zuglói választókerületben Hadházy Ákossal szemben.

Az MSZP gyorsuló zsugorodásával kapcsolatban (mint ismert: a szocialisták a közelmúltban kizárták tagjaik közül saját korábbi pártelnöküket, Molnár Gyulát és a komlói körzetben esélyes jelöltjüket, Szakács Lászlót is) Tóth Bertalan kijelentette: az MSZP célja, hogy megnyerje az ellenzéki előválasztást, ahol a DK-val, a Jobbikkal és a Momentummal is meg fognak küzdeni.

„Azok a volt párttársaink, akik azt gondolják, hogy Dobrev Klára támogatható miniszterelnök-jelölt, ez az ő személyes döntésük, mi ezt tudomásul vettük, de akkor a mi közösségünkben tovább nem kell politizálni.”

– fogalmazott a kispárt elnöke.

Tóth Bertalan azért hozzátette: ettől függetlenül az előválasztás végeredményét tiszteletben fogják tartani, bárki is nyeri azt.

(Infostart.hu nyomán)

Valódi Hírek