Összeeresztették a rádióban a Pegasust gyártó cég igazgatóját az egyik megfigyelt magyar újságíróval

Volt mit mondaniuk egymásnak.

Egy izraeli rádióműsorban szerepelt Panyi Szabolcs és a Pegasust gyártó izraeli NSO egyik alapítója és vezérigazgatója, Salev Hulió csütörtökön – írta meg a Telex.

Panyi Szabolcs volt az egyik érintett a lehallgatási botrányban: a Direkt36-tól őt és egy munkatársát, Szabó Andrást figyelték meg a szoftverrel. Az újságíró azt kérdezte Huliótól az adásban, hogy

Magyarország továbbra is az NSO ügyfele-e.

Hulió azt felelte, nem beszélhet a cég ügyfeleiről, ugyanakkor az NSO nem tudja, mire használják az ügyfelei a szoftvert és hogy kik a célpontok. Hozzátette:

„Ki fogjuk vizsgálni ezt az ügyet, és ha ő (Panyi Szabolcs) célpont volt, akkor leállítjuk a programot ellene. Akárki is használta azt ellene, elfogadhatatlan, hogy ilyen történjen. Fontosnak tartom viszont elmondani, mert ez az, amit az emberek nem értenek, hogy az NSO egy technológiai vállalat, amely rendszereket ad el országoknak.”

Hulió korábban a BBC-nek azt mondta: az NSO hibáztatása a Pegasus-ügyben olyan, mintha egy autógyárat kritizálnának azért, mert egy ittas vezető balesetezett. A cég nem ellenőrzi, kik az ügyfeleik célpontjai.

Valódi Hírek