Tovább emelkedett a Nyugat-Európát sújtó ítéletidő halálos áldozatainak száma (+fotók)

Már legalább 150-en veszítették életüket, rengeteg embert továbbra is keresnek.

Tovább emelkedett a Németországot, Belgiumot és Hollandiát sújtó áradások halálos áldozatainak száma – írja a 24.hu a német Spiegelre hivatkozva.

Eszerint a rendkívüli időjárás következtében

Németországban már több mint 130-an haltak meg,

ebből 90 ember a Rajna-vidék-Pfalz tartomány északi részén, köztük legalább 12 fogyatékkal élő, akik egy szociális intézményben laktak, míg észak-Rajna-Vesztfália tartományban eddig 43 elhunytról tudnak. Legalább ezer embert még mindig keresnek.

Belgiumban helyi sajtóbeszámolók szerint pénteken

23-ra emelkedett az elhunytak száma

és legkevesebb 20 embert eltűntként tartanak nyilván, több mint 41 ezer ember pedig továbbra is elektromos áram nélkül maradt.

Alexander De Croo belga miniszterelnök július 20-ra nemzeti gyásznapot hirdetett a katasztrófa miatt. Egyes helyeken annyi eső esett le egyszerre,

amennyi kétszáz évente egyszer.

Az áradások Svájcban, Luxembourgban és Hollandiában is rendkívüli súlyosak, ezekből az országokból azonban egyelőre nem jelentettek halálos áldozatot.

A hollandiai Maastricht városában több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát, míg Roermond-ban már több mint 550 lakóházat kellett evakuálni.

Mark Rutte holland miniszterelnök pénteken katasztrófának minősítette az áradásokat, a keletkezett károkat így az állam fogja fedezni.

(24.hu/Guardian/Spiegel)

(Kiemelt kép: Reuters)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/07/16/megrazo-kepeken-a-nemetorszagi-aradas-mar-tobb-mint-80-ember-eletet-kovetelte-a-termeszeti-katasztrofa

Valódi Hírek