Először szólalt meg Berki Krisztián a büntetőfékezése miatt hozott ítéletéről

Fellebeznek az ítélet ellen.

Beszámoltunk róla, hogy a kedden hozott első fokú ítéletében a bíróság 625 ezer forint pénzbüntetést, illetve két év szabadságvesztést kapott négy évre felfüggesztve Berki Krisztián, aki még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt Budapest III. kerületében, a BKV-járat pedig belehajtott a kocsijába.

Berki most az Indexnek adott rövid nyilatkozatában beszélt először érdemben az ítéletről, így elmondta:

„Tekintettel arra, hogy az ügyészség fellebbezést jelentett be a tárgyaláson, a másodfokú eljárás elkerülhetetlen. A pénteki napon a védőm benyújtotta a fellebbezést a felmentésem iránt”.

Arra a kérdésre, hogyan élte meg az ítéletet, a volt labdarúgó Curtis egyik dalát idézte, mondván,

„Amíg nem látod, hogy győztél, addig a legnagyobb vesztes vagy”.

Ennek fényében szerinte hiba lenne véleményt formálnia a még nem jogerős ítéletről.

Elmondása szerint a felesége „anyaoroszlánként” védelmezi őket, mivel ott ült mellette a baleset időpontjában.

„És ismeri a személyiségemet, azaz ismeri a showmant, akit a tévében és az interneten látnak a nézők, valamint a gondoskodó, felelősségteljes apát és férjet is, akit a külvilág nem feltétlenül lát meg bennem, tudja, hogy szándékosan semmi rosszat nem követnék el embertársaimmal szemben. A feleségem bízik az igazságszolgáltatásban, másodfokon ugyanis három bíró dönt majd az életemről”

– mondta Berki, aki szerint felesége bízik abban, hogy másodfokon felmentik és végre megértik az emberek, hogy „az ő férje a média fenegyereke, nem az utca fenegyereke”.

„Bruce Willist sem ítélik el azért, mert a Die Hardban megöl ötven embert, és nem akarják összemosni a karakterét a valós személyiségével”

– fogalmazott Berki.

Berki Krisztián ügyében hétfőn kezdődött a tárgyalás. A celeb az egész büntetőeljárás során tagadta a bűnösségét, és azt állította, hogy nem büntetőfékezett, hanem csak lassított. Azt ugyankkor elismerte, hogy gyorsabban ment a megengedettnél, de azt tagadta, hogy intenzíven fékezett volna. Szerinte nem szimpatizált vele a sofőr és agresszíven vezetett.

(Index nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

Berki Krisztián sajnáltatja magát a tárgyaláson: A buszsofőr szerinte erőszakos volt és agresszív

 

Valódi Hírek