Varga Judit kínos magyarázkodásba kezdett, amiért az Európai Bizottság nem fogadta el a helyreállítási tervet

Azt állítja, ők nem keresték a konfliktust Brüsszellel.

„A gyermekvédelmi törvény miatt késlelteti az Európai Bizottság a koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírását a magyar kormánnyal”

– írta Varga Judit a Facebook-oldalán szerdán azzal kapcsolatban, hogy kedd délután kiderült, őszre csúszhat a magyar helyreállítási terv elfogádása Brüsszelben.

Az igazságügyi miniszter szerint Ursula Von der Leyen bizottsági elnök júniusban informálisan időpontot kért, hogy júliusban Magyarországra látogathasson a megállapodást aláírni a kormánnyal, mivel a szakmai egyeztetések konstruktívan haladtak.

Már megvolt az időpont, de közben az Országgyűlés elfogadta a Varga által gyermekvédelmiként emlegetett, valójában homofób elemeket tartalmazó törvénycsomagot.

„Az uniós intézmények ezután erőteljes nyomást helyeztek Magyarországra, hogy engedjük be az LMBTQ-aktivistákat a magyar iskolákba és óvodákba. Ki akarják kényszeríteni, hogy beengedjük a szexuális propagandát a gyermekeink közé. Most ezért húzódik a csomag elfogadása. A magyar helyreállítási csomaggal semmilyen gazdasági, szakmai problémájuk nem volt”

– írta a miniszter.

Holott az Európai Bizottság szerda délelőtt közleményt adott ki arról, hogy Orbán Viktor nem mondott igazat, amikor azt állította, az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba

„A kormány nem kereste ezt a konfliktust. Egészen egyszerűen csak önazonosak, következetesek vagyunk, az igazat mondjuk,

hiszen a jó ügy mellett állunk ebben a kérdésben is: a gyermekek és a szülők jogait védjük”

– írta, hozzátéve, hogy Litvánia is hasonlóképpen cselekedett korábban.

„Nincsen magyar vita, egy európai vitáról van szó. Ez egy összeurópai konfliktus. Ugyanakkor a magyar törvény nem európai dimenzió, nemzeti hatáskörbe tartozik. Az Alapjogi Charta is kimondja, hogy nemzeti hatáskörben van a gyermekek nevelése. Az unió ne akarjon beleszólni abba, hogyan nevelik a magyar szülők a gyermekeiket Magyarországon!”

– vélekedett az igazságügyi miniszter, aki szerint a magyar helyreállítási terv kész, „megvannak a forrásaink ahhoz, hogy ezeket elindítsuk. Ez a pénz jár a magyaroknak, mert megdolgoztak érte”

Hozzátette: a magyar gazdaság teljesítménye a rendszerváltozás óta soha nem látott mértékben, hat százalékkal nőhet, akkor is, ha az EU-tól „egyetlen fillér sem érkezik az év végéig”.

„A kormány nyugodt, hiszen legutóbb is másfél évig húzódtak a hétéves keretköltségvetési tárgyalások az Európai Unióban. A magyar gazdaság erős lábakon áll, ezt a bizottság is megerősítette, hiszen előrejelzésében 6,3 százalékos magyar növekedésre számít”

– zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

 

Valódi Hírek