Teljesen kiakadt a Zala megyei kórház volt főigazgatója Káslerék szerencsétlenkedésén

Ennyire telik 12 év kormányzás után.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zalaegerszegen összeomlott a traumatológiai ellátás, ettől pedig Kásler Miklós teljesen bepánikolt, de végül Palkovics László hozatott Pécsről egy orvost az osztályra.

A Demokratikus Koalíció zalaegerszegi előválasztási jelöltje, a Zala megyei kórház korábbi főigazgatója, Dr. Csidei Irén lapunkhoz is eljuttatott közleményben reagált a hírre, amit változtatás nélkül közlünk.

„Az Orbán-kormány tönkretette a magyar egészségügyet. Ennek egyik újabb bizonyítéka, hogy

heten felmondtak a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályán,

ezzel az intézménynek ez a részlege egyelőre nem működik.

Jellemző, hogy az elvileg szakminiszter, de valójában totálisan alkalmatlan Kásler Miklós helyett az innovációért felelős Palkovics László intézkedett, aki Pécsről hozat egy orvost, hogy próbálja menteni a helyzetet.

Szomorú és gyalázatos, hogy 12 év kormányzás után az Orbán-rendszerben egy megyeszékhelyen, a fideszes vezetésű Zalaegerszegen jelenleg nincs baleseti sebészeti ellátás. Szégyen, hogy aki ma megsérül, nem tud tisztességes ellátást kapni egy százezres vonzáskörzetű nagyvárosban.

Az új kormánynak Dobrev Klára vezetésével egyik első lépése lesz az egészségügyben itt hagyott romok felszámolása, az orvos- és ápolóhiány megszüntetése, a bérek rendezése és az egészségügyi életpálya-modell megteremtése.”

Valódi Hírek